Nieuwsfeed

Video van verlaten ziekenhuis in Maaseik blijken oude beelden te zijn

Op TikTok circuleert een filmpje van het oude ziekenhuis in Maaseik. Daarin is te zien hoe alles in het ziekenhuis, zoals dossiers zomaar achtergelaten worden. De beelden lokken verontwaardigde reacties op, maar volgens de burgemeester zijn het oude beelden.

Krantenkoppen in België

Nederland verbijsterd na politieke aardverschuiving: staat ons volgend jaar hetzelfde te wachten?

Een complete politieke aardverschuiving. Een die nog groter is dan de verzakking bij de vorige Nederlandse verkiezingen. De score van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij onze noorderburen slaat iedereen met verstomming. Kunnen we uit de provinciale stembusslag in Nederland lessen trekken voor de verkiezingen die hier volgend jaar op de agenda staan? Kunnen ook wij ons aan zo’n grote verschuivingen verwachten?

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad raadt bloeddonaties af voor 66-plussers

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) stelt in een nieuw advies voor om bloeddonatie vanaf 66 jaar "niet aan te bevelen". Dat zou neerkomen op een verstrenging van de huidige regels, terwijl er toch al geen overvloed is aan mensen die bloed komen geven. De HGR wil inzetten op bredere campagnes om meer jonge donoren te vinden en de huidige bloeddonoren vaker

Lees meer »

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Een onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag – slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

Lees meer »

Vrouw (50) belandt onder wagen in Nijlen: “Haar toestand is kritiek”

In de Hellevoortstraat in Nijlen heeft brandweerzone Rivierenland op vrijdagavond een dame van 50 jaar vanonder een personenwagen gehaald. De vrouw, woonachtig in Nijlen, werd met kritieke verwondingen overgebracht naar het UZA in Edegem. Het ongeval vond plaats rond 23 uur. “Het onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval uitklaren. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek”, geeft

Lees meer »

Duitse rivaal van Action komt naar België: wat kan je allemaal kopen bij TEDi? “Een heel zichtbaar deel van het assortiment kost slechts 1 euro”

Action maakt maar beter de borst nat: hun Duitse aartsrivaal TEDi komt naar ons land. De discounter met een gelijkaardig aanbod alledaagse spulletjes uit het lageprijsassortiment wil nog dit jaar een tiental baanwinkels openen. Waar komt TEDi vandaan? Wat vind je er zoal in de rekken? En zal het zijn Nederlandse concurrent hier effectief zwaar de duvel aandoen?

Lees meer »

Genetisch aangepaste bomen die veel CO2 opnemen geplant in Amerikaanse staat Georgia

In de Amerikaanse staat Georgia zijn speciale bomen aangeplant als onderdeel van een experiment: het gaat om een snel groeiende populiersoort die genetisch gemanipuleerd is om zoveel mogelijk CO₂ uit de atmosfeer te plukken tijdens het snelle groeiproces. Bijkomend voordeel: de snelle houtproductie. Alleen is nog afwachten wat het allemaal geeft, en zijn critici ook bezorgd over de nieuwe soort.

Lees meer »

Superbelegger Warren Buffett verloor flink op beurs in 2022

Het bedrijf van superbelegger Warren Buffett heeft afgelopen jaar flink verloren op zijn beleggingen. Het leidde voor Berkshire Hathaway tot een verlies van 22,8 miljard dollar. Maar die cijfers geven een vertekend beeld, benadrukt de 92-jarige zowel in het persbericht als in de jaarlijkse brief aan beleggers in zijn bedrijf.

Lees meer »

Advocate rondt onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa af: CEO Steve Van den Kerkhof weet deze week waar hij aan toe is

Advocate Christine Mussche is klaar met het intern onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag en pesterijen bij pretparkgroep Plopsa. Het overkoepelende Studio 100 vorderde en betaalde zelf dat onderzoek. Voorlopig is nog onduidelijk wat de conclusies zijn en de eventuele gevolgen voor CEO Steve Van den Kerkhof die door anonieme ex-werknemers aan de schandpaal werd genageld.

Lees meer »