Nieuwsfeed

Vijf keer koken voor nog geen 19 euro per persoon: deze recepten bieden veel smaak voor weinig geld

Doorbreek deze week de winterse sleur met een paar verrassingen op tafel. Wat dacht je van een groene omelet, extra gezond dankzij de jonge bladspinazie? Een soep van de vergeten groente aardpeer? Of noedels met typisch Oosterse hoisinsaus? Onze HLN-chefs schotelen 5 creatieve én budgetvriendelijke recepten voor.

Krantenkoppen in België

“Jammer van het oubollige imago, van mij mag dit terug hip worden”: HLN-lezers vertellen waarom zij nog 40 dagen vasten voor Pasen

Wie vandaag iets leest over vasten, denkt waarschijnlijk meteen aan de intermittent fasting-hype. Toch start traditioneel gezien op Aswoensdag de vastenperiode voor Pasen, die oorspronkelijk het populairst was. Gwendolyn (40), Lore (13), Hannah (9), An (55) en Chris (66) vertellen hoe zij het aanpakken op de moderne manier. Hoe gezond is het om veertig dagen sober te leven en wat

Lees meer »

Patrick Lefevere geniet van de Italiaanse zon én van zijn ploeg: “Of ik de twee beste sprinters van de wereld in de ploeg heb? Ik hoop het”

Hij zat dinsdag in de ploegwagen, maar stapte uit na 85 kilometer. “Te saai”, vond Patrick Lefevere. In de teambus zat hij meer op zijn gemak. Daar werd de grote baas van Soudal-Quick.Step dubbel blij. Van de winst van Fabio Jakobsen, van het goeie werk van Julian Alaphilippe. Al is er volgens hem maar eentje die in aanmerking komt voor

Lees meer »

In welke supermarkt doe je vandaag het goedkoopst boodschappen? “Deze keten verkoopt producten onder de prijs”

Onze HLN-winkelkar werd op een jaar tijd zo’n 22 procent duurder. Voor een pakje kaas betaal je vandaag 80 procent meer dan een jaar geleden, ook eieren zijn dubbel zo duur. Onze journalist vulde dezelfde winkelkar in de zes grootste supermarkten, en zag dat die bij één keten zelfs 13 procent goedkoper was. Experten Els Breugelmans en Pierre-Alexandre Billiet leggen

Lees meer »

België schaart zich achter VN-resolutie over doodstraf

België werkt samen met andere landen aan een nieuwe resolutie van de Verenigde Naties over de doodstraf. In september zal een tekst worden voorgelegd aan de Mensenrechtenraad. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib dinsdag aangekondigd tijdens de 52e zitting van de Raad in Genève.

Lees meer »

‘Ook voor de groepsfoto laat CD&V op zich wachten’

Na de persconferentie over het stikstofakkoord poseerden de topministers voor een groepsfoto. Toen Hilde Crevits en Jo Brouns op zich lieten wachten, grapte onder meer viceminister-president Bart Somers (Open VLD), ‘dat ze weer moesten wachten op de CD&V’. Na weken van diepe crisis is de Vlaamse regering opgelucht dat ze tot een akkoord zijn gekomen. 

Lees meer »

Jasper Philipsen, Belgische spurttroef in Milaan-Sanremo, is overtuigd van zijn kansen: “Een Ferrari als ik win? Dat is niet aan mij besteed”

Jasper Philipsen (25) schoot dinsdag raak in Tirreno-Adriatico. Hij wil dat volgende week herhalen in Sanremo, tenminste als Tadej Pogacar en ploegmaat Mathieu van der Poel meewerken. “In een massaspurt ben ik sneller dan Mathieu, behalve als Tadej mij op de Poggio de nek over draait.” Een interview met de spurtbom van Alpecin-Deceuninck over brievenbussen, hamerhaaien, complimenten van Lotte Kopecky

Lees meer »

Frank Vercauteren pareert kritiek op selectie Rode Duivels: “Als we alleen doen wat de clubs willen, hebben we een groot probleem”

Geen eerste selectie zonder controverse. Maar technisch directeur Frank Vercauteren, intussen een maand in dienst bij de KBVB, verdedigde de keuze voor de 24 Rode Duivels die bondscoach Domenico Tedesco selecteerde: “Ik sta voor 200% achter alle namen.” En voorts: “Wat gebeurd is in Qatar, is gebeurd. Wij moeten nu zorgen voor een nieuwe start en nieuwe schwung.”

Lees meer »

Blaffen en pootjes geven met hondenmasker op: dit was de ‘puppywalk’, het hoogtepunt van fetisj-festival Darklands

De dertiende editie van het Darklands zit erop. Tienduizend liefhebbers van leder, bondage, pampers en latex bezochten in de Waagnatie in Antwerpen het grootste indoor fetisj-festival ter wereld. In dat verband werd zondag een puppywalk georganiseerd: een parade vol mensen met een hondenmasker op. “De puppygemeenschap is erg hecht. Je maakt er nieuwe vrienden en het is altijd een leuke

Lees meer »

SPOILER! Voor het eerst neemt bekende Vlaming deel aan “De Mol”

Het elfde seizoen van “De Mol” op Play4 is gestart, en traditiegetrouw ging dat ook dit jaar gepaard met een plottwist. Vorige week werden negen van de tien kandidaten voorgesteld, in de eerste aflevering vanavond maakte de laatste deelnemer zich bekend. Dat blijkt niemand minder dan acteur Matteo Simoni (35) te zijn. Daarmee neemt voor het eerst een bekende Vlaming

Lees meer »

Hoe gaat het vandaag nog met kindsterretje Honey Boo Boo? “Ik was te jong om op tv te komen, al plukken we er financieel wel de vruchten van”

Het zijn niet bepaald de Kardashians, maar toch mag deze realityfamilie nog eens van onder het stof. ‘Mama June’, bekend als moeder van het brutaalste kind op het internet, stapte deze week in het huwelijksbootje. Haar dochter, Alana ‘Honey Boo Boo’ Thompson, werd wereldberoemd na haar passage in ‘Toddlers & Tiaras’. Aandacht die haar negatief beïnvloedde, beseft de 18-jarige Alana

Lees meer »