Nieuwsfeed

Voetbalterrein Winkel Sport decor van massaal afscheid van doelman Arne (25): “Voor altijd onze nummer 1.”

In en rond het strafschopgebied op het terrein van voetbalploeg Winkel Sport is zaterdagnamiddag massaal afscheid genomen van doelman Arne Espeel (25). Op die plek zeeg hij vorige zaterdagavond neer, seconden nadat hij een strafschop had gestopt. “Onze nummer 1 valt weg maar we spelen geen wedstrijd meer zonder jou in onze gedachten”, aldus kapitein en neef Emiel Debusseré.

Krantenkoppen in België

PORTRET. Op haar 16de topless in de krant, op haar 37ste schoorvoetend uit de kast: pin-upgirl Samantha Fox krijgt Netflix-reeks

Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Samantha Fox (56) kan erover meespreken. Hét Britse glamourmodel van de jaren tachtig onderging het al op school en toen haar tieneridool haar brutaal aanrandde. Met haar topless foto’s deed ze al op haar zestiende ‘The Sun’ verkopen, mét topje verkocht ze 30 miljoen platen. Dat en nog veel meer komt aan bod in de serie die

Lees meer »

Oud-rechter Henri Heimans is diegene die Dries Van Langenhove voor strafrechter krijgt wegens negationisme: “Dag nadat ik walgelijke memes zag, meteen naar politie gestapt”

De ochtend nadat het tv-programma Pano de neonazistische spotprenten van de bende rond Dries Van Langenhove onthulde, stapte één man gedegouteerd een politiekantoor binnen: eremagistraat Henri Heimans (75). “Mijn ouders zaten beiden in concentratiekampen van de nazi’s, ik walgde van die memes.” Het is dankzij de volhardende rechter op rust dat de voorman van Schild&Vrienden nu ook voor negationisme moet

Lees meer »

Rapport vernietigend voor lokale politie van Amerikaanse stad in nasleep van dood Breonna Taylor: “Agenten filmden zichzelf terwijl ze drankjes naar voetgangers gooiden”

De politie van Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky maakt herhaaldelijk gebruik van excessief geweld en andere illegale, discriminerende en zelfs racistische praktijken. Dat is de vernietigende conclusie van een federaal onderzoek naar de politiedienst, die beschuldigd wordt van de dood van Breonna Taylor in 2020.

Lees meer »

Loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt toe met leeftijd

De loonkloof -het verschil in uurloon- tussen mannen en vrouwen neemt toe met de leeftijd. Dat blijkt uit cijfers die Statbel bekendmaakte in het kader van Internationale Vrouwendag. Voor 35-44-jarigen bedraagt de kloof 4,5 procent, bij de 55-64-jarigen stijgt dat tot 8,5 procent. In de categorie van jonge werknemers – tot 25 jaar – is de loonkloof zelfs licht negatief

Lees meer »

Russische vertegenwoordiger onderbreekt minuut stilte tijdens VN-Veiligheidsraad, “We gaan niet enkel staan voor de Oekraïense slachtoffers”

Ook op de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties staan ze stil bij de oorlog in Oekraïne. De vertegenwoordigers houden een minuut stilte voor de Oekraïense slachtoffers op vraag van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken. Maar wanneer iedereen recht gaat staan, onderbreekt de Russische vertegenwoordiger de minuut stilte. Hij vraagt het woord omdat hij het niet eens is met de

Lees meer »