Nieuwsfeed

Voormalig oligarch Michail Chodorkovski: “Poetins einde zal eerder vroeg dan laat komen”

Hij was volgens het Amerikaanse zakentijdschrift ‘Forbes’ ooit de rijkste oligarch van Rusland, maar viel in ongenade nadat hij zich kritisch uitliet over president Poetin en aangeklaagd werd voor belastingontduiking en fraude. Michail Chodorkovski (59) vluchtte naar het buitenland en daar gaf hij nu een opmerkelijk interview aan de Duitse zakenkrant ‘Handelsblatt’. Daarin was hij duidelijk over de toekomst van Poetin: “Zijn einde zal eerder vroeg dan laat komen.”

Krantenkoppen in België

Grote verschillen in aantal kwetsbare kinderen per school: “Sommige scholen doen aan radicale selectie van leerlingen”

Je kan er niet naast kijken in de cijfers: scholen met veel kwetsbare leerlingen – die bijvoorbeeld thuis geen Nederlands spreken – hebben het veel moeilijker om hun jongeren te doen slagen in het hoger onderwijs. Verschillende experts vinden het dan ook wraakroepend dat de ene school veel meer kansarme kinderen heeft dan de andere. “Vanaf 50-60?procent risicokinderen is het

Lees meer »

Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Arbeidseconoom Stijn Baert: “De pensioenleeftijd van 67 is vooral symbolisch”

Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier

Lees meer »

Karen Northshield getuigt op proces 22 maart: “7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen”

Op het proces over de aanslagen van 22 maart heeft slachtoffer Karen Northshield getuigd. Ze heeft een blijvende handicap overgehouden aan de terreurdaden. "7 jaar geleden was ik een jonge en gelukkige dame, dat is allemaal opgeblazen", zegt ze aan VRT NWS. Northshield was niet het enige slachtoffer op de getuigenbank vandaag. Eerder vandaag kreeg een van hen zelfs excuses

Lees meer »

Varkensasiel in Diest voert opnamestop in

Varkensasiel Forrest & Friends in Kaggevinne (Diest) neemt voorlopig geen extra dieren meer aan. “Wij hebben onze maximumcapaciteit bereikt”, zegt Jo Dirix van het asiel. "Er zijn gewoon te veel dieren waar niemand meer naar wil kijken."

Lees meer »

Neefje van Jeremy Renner schreef emotionele brief aan acteur na accident: “Ik ben heel blij dat mijn oom nog leeft”

Het neefje van Jeremy Renner (52) schreef een hartverwarmende brief na het ernstige accident van zijn oom. De ‘Hawkeye’-acteur belandde in januari dit jaar onder een sneeuwschuiver van 6.500 kilogram, waarbij hij maar liefst dertig botten brak. Inmiddels is hij thuis aan het revalideren. “Ik ben heel blij dat mijn oom nog leeft”, staat te lezen in de brief, die

Lees meer »

Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Álles wat je moet weten over de Oscars die vannacht plaatsvinden

Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama

Lees meer »

“Wij geloven beloftes van directie niet”: honderden boze werknemers van Delhaize voeren actie in Zellik voor aanvang ondernemingsraad

Honderden werknemers van Delhaize verzamelen momenteel aan het hoofdkantoor in Zellik. Daar vindt deze voormiddag een ondernemingsraad plaats. Het is de eerste keer dat vakbonden en directie overleggen sinds de aankondiging dat de 128 winkels van Delhaize die nu nog in eigen beheer zijn, worden overgelaten aan zelfstandige uitbaters. De vakbonden willen dat het plan ingetrokken wordt. "Anders volgen er

Lees meer »

Wereldbevolking eet dubbel zoveel zout als nodig en dat kan fataal zijn: hoe zit het in België? En hoe kan je makkelijk minderen?

Zo goed als de hele wereld eet nog altijd te veel zout. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag publiceert. En dat terwijl te veel zout eten heel wat risico’s met zich meebrengt, onder meer een hogere kans op hartaandoeningen of nierprobemen. Hoe zit het in België? Wat kan je zelf doen om je eigen zoutgebruik

Lees meer »

Jason Derulo hint (eindelijk) op nieuw album

Acht jaar. Zolang wachten de fans van Jason Derulo (33) al op een nieuw album. Maar nu lijkt er eindelijk een sprankeltje hoop te zijn, want de zanger hint namelijk tegen ‘The Sun’ dat er nieuwe muziek op komst is (en dus ook een nieuwe plaat).

Lees meer »

Gemeenschappelijk comité keurt herziening Noord-Ierse protocol goed

Het gemeenschappelijke comité dat moet toezien op de correcte uitvoering van het uittredingsakkoord, heeft officieel groen licht gegeven voor het akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de herziening van het Noord-Ierse protocol. “Het is getekend en verzegeld”, laat Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, weten op Twitter.

Lees meer »

Vakbonden blokkeren Delhaize-depots in Zellik

De vakbonden hebben maandag rond de middag de depots van supermarktketen Delhaize in Zellik geblokkeerd. Dat hebben de bonden ACV en ABVV aangekondigd in een gezamenlijk persbericht. De directie bevestigt dat de activiteiten stilliggen. Vrachtwagens kunnen de depots niet meer verlaten om de winkels te bevoorraden.

Lees meer »