Nieuwsfeed

Wagnerhuurlingen tonen zaal vol lijken van strijdmakkers en smeken Kremlin om nieuwe wapens en munitie

Huurlingen van de beruchte Wagnergroep hebben verschillende video’s gepost waarin ze het Russische ministerie van Defensie oproepen om nieuwe wapens en munitie te sturen voor hun troepen aan het front. Ze zetten de oproep kracht bij met schokkende beelden van een zaal vol lijken van strijdmakkers.

Krantenkoppen in België

Noord-Korea wijt toenemende spanningen op schiereiland aan VS

Het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigt de Verenigde Staten ervan de spanningen “opzettelijk” op te voeren door gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea te houden. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA. Bij die oefeningen was volgens het ministerie een B-52-bommenwerper betrokken.

Lees meer »

Hoe krijg je die verkleurde houten keukenlepels echt snel schoon? Bio-ingenieur legt uit wat werkt en wat je zéker niet mag doen

Een houten lepel proper krijgen als je ermee door tomatensaus of kurkuma hebt geroerd: niet zo evident. Op sociale media circuleren video’s met een snel en efficiënt schoonmaaktrucje, maar is deze keukenhack écht een goed idee of niet? En het doet nog een andere vraag onstaan: hoe hygiënisch zijn die houten lepels eigenlijk als je ze zo moeilijk proper krijgt?

Lees meer »

Nieuw moai-beeld ontdekt op Paaseiland

Op Paaseiland is een nieuwe moai ontdekt. Het karakteristieke stenen beeld werd gevonden in een opgedroogde lagune in de krater van een vulkaan. Zo meldt een inheemse organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van het nationale park van het eiland.

Lees meer »

“Een ‘vergetelheid’ misschien?” – “Wat een paradox”: waarom Real en Courtois hun kat stuurden naar ‘FIFA Best Awards’

Op 17 oktober was Real Madrid nog de grote winnaar op de Ballon d’Or, gisteravond waren ze niet eens op het appel voor ‘The Best’ van de FIFA. Alleen Emilio Butragueño, directeur PR, en ambassadeur Roberto Carlos vertegenwoordigden ‘de Koninklijke’ in Parijs. Geen Benzema, geen Courtois, geen Ancelotti. Bewust. Een ‘vergetelheid’ viel bij het trotse instituut dat Real is, niet

Lees meer »

Bestuurder filmt hoe tien ton slachtafval op snelweg belandt

Een vrachtwagen in het zuidoosten van Nederland is donderdag een lading slachtafval verloren op de A67. De chauffeur moest abrupt stoppen voor een file, waardoor zijn lading over de cabine heen vloog. Ook de vrachtwagen voor hem werd besmeurd. Er zou zo’n 10 ton afval op de weg zijn terechtgekomen. De opruimwerkzaamheden hebben uren geduurd.

Lees meer »

Wat nog rest van de regering-Jambon kan alleen in lopende zaken gaan. En dat komt vooral CD&V goed uit

Een actuadebat over stikstof zal vandaag pijnlijk blootleggen dat er geen Vlaamse meerderheid meer is. N-VA en CD&V hebben de hoop op een onderlinge oplossing voor het stikstofdossier compleet opgegeven. Alle mogelijke toekomstscenario’s werden gisteren binnen die partijen druk besproken. Conclusie: de restregering-Jambon kan bijna niet anders dan in lopende zaken te gaan, al dan niet officieel. En dat komt

Lees meer »