Nieuwsfeed

Werd ze opgehangen voor de moord op haar man, gewoon omdat ze vreemdging? Het waargebeurde verhaal achter Hitchcocks ‘Dial M for Murder’

Jaloezie en overspel, ze vormen het motief voor menig koelbloedige moord, zowel op als naast het scherm. Maar in de rechtbank kijkt men tegenwoordig wel verder dan dat. Voor Edith Thompson, een vrouw die waarschijnlijk onschuldig was maar toch werd veroordeeld voor moord, was dat niét het geval. Men vond het eind jaren ‘20 zo schokkend dat haar buitenechtelijke affaire aan het licht kwam, dat de jury blindelings besliste dat zij aan haar eind moest komen. “Haar geschreeuw en gehuil ging door merg en been, zelfs de beul kon het niet uitstaan”, zo schrijft een expert 100 jaar na haar dood. Het waargebeurde mysterie waarop Alfred Hitchcock – die Edith persoonlijk kende – zijn horrorklassieker ‘Dial M For Murder’ baseerde.

Krantenkoppen in België

Kiest Fed voor gulden middenweg?

17:44 De Amerikaanse centrale bank (Fed) komt woensdag met een rentebesluit. De meningen over de juiste stap lopen sterk uiteen, nu de Fed moet laveren tussen de hoge inflatie en de instabiliteit in de bank…

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je die beter niet in individuele namen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel zodat je zonder

Lees meer »