Nieuwsfeed

KIJK. Matthias woont in een huis van stro en voelt de energiecrisis niet: “Ik maak jaarlijks 1000 euro winst”

In de derde aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ bezoekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias Cleiren bouwde zijn eigen huis zo’n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale woning, afgesloten van het gas- en waternet, waarop hij jaarlijks ook nog winst maakt: “Ik ervaar de energiecrisis niet, behalve met de benzine van de auto”. Log hierboven in en bekijk gratis de volledige aflevering van ‘Extreme Huizen’.

Krantenkoppen in België

Vlaamse vroedvrouwen stellen toekomstige moeders gerust in Turkije: “Na alles wat hen overkomen is, zijn ze doodongerust”

In het Belgisch veldhospitaal van B-FAST in Kirikhan, in het zuiden van Turkije, werden al twee baby’s geboren. Sinds de zware aardbeving van twee weken geleden bieden hulpverleners er de klok rond zorg aan kersverse en toekomstige moeders. Wij belden met Stéphanie (32), een vroedvrouw uit Knokke die voor het eerst op buitenlandse missie is. “Mama’s de hartslag van hun

Lees meer »

Vlaanderen lanceert nieuwe inzamelactie voor Oekraïne bij bedrijven, steden en gemeenten: “Ook na een jaar blijven we solidair”  

De Vlaamse regering organiseert een nieuwe inzamelactie bij bedrijven, steden en gemeenten om noodgoederen te sturen naar Oekraïne. Dat doet de overheid samen met Rode Kruis-Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en acht sectorfederaties. Vandaag is het exact een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne uitbrak. De nood aan basisgoederen voor de getroffen bevolking blijft groot.

Lees meer »

‘Sushiterreur’ in Japan: drie arrestaties nadat klanten voor de grap voedsel op lopende band met speeksel besmeuren

Een ‘grap’ die enkele Japanse jongeren uithaalden in een sushirestaurant is uit de hand gelopen. Op een video is te zien hoe een jonge klant voedsel dat via een lopende band passeert, besmeurt met zijn speeksel. De choquerende beelden gingen viraal en inspireerden andere onhygiënische grappenmakers. Er zijn inmiddels drie aanhoudingen gebeurd in wat online de hashtag ‘sushiterreur’ meekreeg.

Lees meer »

9 maanden oude Warre lijdt aan één van de meest zeldzame ziektes ter wereld: “Er zijn maar zo’n 40 gevallen ter wereld bekend”

28 februari is Zeldzameziektendag. Maar wanneer is een ziekte zeldzaam? En wat doe je na zo’n diagnose? De negen maanden oude Warre uit Opwijk lijdt aan het PACS2-syndroom, één van de zeldzaamste ziektes ter wereld. “Er zijn maar zo’n 40 gevallen ter wereld bekend”, zegt zijn mama Lien Casteels (38). Hun begeleider en epilepsieverpleegkundige Benjamin De Ridder (UZ Gent) licht

Lees meer »

KIJK. Lisa en Ben delen eindelijk hun eerste kus in ‘Lisa’

Wat de fans van ‘Lisa’ al eerder zagen aankomen, is vanavond gebeurd. Na een troostend gesprek met Ben (Michiel De Meyer), de fysiotherapeut van Jonas (Oscar Willems), volgde Lisa (Tinne Oltmans) impulsief haar hart. De twee deelden hun eerste kus. Is Lisa haar grote liefde Jonas dan al vergeten en is er ruimte voor een nieuwe man in haar leven?

Lees meer »

Ooit toonde hij z’n ‘floshua’ op tv, nu heeft ‘Temptation’ Joshua God gevonden: “Dat ongeval veranderde mijn leven”

In 2018 nam Joshua Feytons (26) als jonge en – naar eigen zeggen – naïeve twintiger deel aan ‘Temptation Island’. Daar stal hij als verleider niet alleen het hart van televisiekijkend Vlaanderen, maar ging ook Megan Desaever voor z’n charmes overstag. Z’n realitycarrière leek gelanceerd, tot een zwaar auto-ongeluk daar enkele jaren geleden anders over besliste. “God heeft een weg

Lees meer »

Nog altijd minder vrouwen met kinderen aan de slag dan mannen met kinderen

Ook in 2021 is er nog altijd een grote kloof tussen de werkgelegenheidsgraad van vrouwen en mannen met kinderen. In 2021 bedroeg de werkgelegenheidsgraad van vrouwen tussen de 25 en 49 met kinderen tot en met 16 jaar 77,8 procent, tegenover 84,9 procent voor het andere geslacht. Bij werkende vrouwen en mannen zonder kinderen is de kloof intussen wel weggewerkt,

Lees meer »