Nieuwsfeed

Twee op de drie Belgische gezinnen niet financieel weerbaar: zo wapen je jezelf tegen onverwachte tegenslagen

Twee op de drie Belgen zijn financieel kwetsbaar. Ze hebben er regelmatig moeite mee om alle rekeningen te betalen en beschikken zeker bij tegenslagen over een onvoldoende buffer. Wij Belgen zijn dan ook slechte planners als het op onze financiën aankomt. Met welke scenario’s hou je het best rekening? Hoe wapen je jezelf? En welke spaarbuffer hou je vandaag het best aan?

Krantenkoppen in België

Tiense handelaars lopen warm voor eigen buurtinformatienetwerk

In Tienen hebben zich al 35 handelszaken aangesloten bij een buurtpreventienetwerk, dat speciaal voor hen bedoeld is. Het netwerk laat toe om de politie én de andere aangesloten handelaars snel te verwittigen bij onraad. Een recente golf van inbraken en diefstallen heeft voor de bewustwording bij de handelaars gezorgd.

Lees meer »

Vlaanderen lanceert nieuwe inzamelactie voor Oekraïne bij bedrijven, steden en gemeenten: “Ook na een jaar blijven we solidair”  

De Vlaamse regering organiseert een nieuwe inzamelactie bij bedrijven, steden en gemeenten om noodgoederen te sturen naar Oekraïne. Dat doet de overheid samen met Rode Kruis-Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en acht sectorfederaties. Vandaag is het exact een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne uitbrak. De nood aan basisgoederen voor de getroffen bevolking blijft groot.

Lees meer »

Na de controverse komt de modeshow van Victoria’s Secret terug: “Ze willen met een nieuw imago naar buiten komen”

Het is vier jaar geleden dat er nog modellen op de catwalk liepen met een lingeriesetje van Victoria’s Secret. Na slechte kijkcijfers, teleurstellende verkoopcijfers en kritieken over het gebrek aan diversiteit, zette het lingeriemerk in 2019 een punt achter hun modeshows. Tot nu: de show komt terug, maar de vraag is of het lingeriemerk de controverse van de afgelopen jaren

Lees meer »

Zware brand treft tuincentrum Groendekor

Er heeft zaterdagavond een zware brand gewoed bij Tuincentrum Groendekor langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Dankzij de snelle interventie van de voormalige uitbater en de brandweer bleef de schade beperkt tot de afdeling met decoratie.

Lees meer »

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. “Dit mag niet”: Van den Bergh top tegen Dobey maar dan ondermaats tegen Clayton (2-6), die finale speelt tegen Van Gerwen

De halve finale is het eindstation geworden voor Dimitri Van den Bergh in Exeter. Op de vijfde avond van de Premier League won hij eerst erg knap van Chris Dobey (6-3), maar een heel ander verhaal tegen Jonny Clayton. ‘Dancing Dimi’ zat nooit in de partij en moet met 2-6 het onderspit delven. De finale gaat tussen Van Gerwen en

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Moet Vandoorne daarvoor langs kant toekijken?” en “Alonso slachtoffer van wekelijkse clubvergadering der regelneven”: de punten na Djedda

Genoeg voor de overwinning in Saoedi-Arabië was het niet, maar Max Verstappen toonde in Djedda opnieuw zijn ongekende klasse. Vanaf plek 15 gestart was de wereldkampioen slim en snel en zorgde hij er handig voor dat hij leider in het WK bleef. Onze F1-watcher beloont de Nederlander dan ook met het hoogste punt van het hele pak: 8,5/10. Een punt

Lees meer »

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Een onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag – slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

Lees meer »

Thailand zoekt naar verloren radioactieve cilinder

In Thailand wordt gezocht naar een vermiste cilinder met daarin radioactief materiaal. Het gaat om een stalen cilinder van 30 centimeter met een diameter van 13 centimeter. De autoriteiten waarschuwen voor gezondheidsrisico’s bij directe blootstelling aan het radioactieve Caesium-137.

Lees meer »