Nieuwsfeed

Wat vinden alle Vivaldi-partijen van Van Peteghems voorstel tot belastinghervorming? “Bij MR zit er een addertje onder het gras”

“Een goede basis.” Geen enkele partij schoot de belastinghervorming van Vincent Van Peteghem (CD&V) meteen af. Al schuilt er bij MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wel een addertje onder het gras: hij koppelt het aan een hervorming van de arbeidsmarkt. Laat dat dan net zijn waar PS niet voor staat te springen. Krimpen daarom de kansen dat de fiscale hervorming er ooit komt of wordt dit het dossier waar de zeven Vivaldi-partijen snel een compromis over kunnen vinden?

Krantenkoppen in België

“Pas toen ik overal blauwe plekken kreeg, werd ik echt ernstig genomen”: Nathalie kreeg pas na 10 jaar diagnose EDS. Wat is het en kan je ervan genezen?

Zangeres Sia, actrice Jameela Jamil en recent ook onderneemster Jessica De Block. Verschillende celebrity’s getuigden al over hun – bij wijlen pijnlijke – leven met het Ehlers-Danlos Syndroom, kortweg EDS. Nathalie Ouderits (28) uit Leopoldsburg voelt zich gesteund door haar bekende lotgenoten. De aandoening heeft een enorme impact op haar leven. “De weg naar een diagnose heeft meer dan tien

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

LIVE UNION-UNION BERLIN. Geraerts stuurt verwachte elf het veld op – Als Boniface vanavond scoort, troeft hij zelfs Haaland af

Union Saint-Gilloise kan zich vanavond plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Het speelde op het veld van Union Berlin 3-3 gelijk. De vicekampioen speelt niét in het eigen stadion, wel in het Lotto Park van Anderlecht. Dat in combinatie met de fans van Union Berlin – ook geen doetjes – zorgt mogelijk voor spanningen. Voorlopig zit de sfeer

Lees meer »

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

Gerecht voert onderzoek naar hart Antwerpse diamant

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar HRD Antwerp, een van de belangrijkste certificeerders van diamanten in de wereld. Het gerechtelijk onderzoek raakt het hart van de Antwerpse diamant, want HRD Antwerp is volledig in handen van de Antwerpse diamantkoepel AWDC, die de sector vertegenwoordigt. Dat melt De Tijd vandaag.

Lees meer »