Nieuwsfeed

60 crèches moesten het afgelopen jaar tijdelijk sluiten

De kinderopvang verkeert in crisis, maar voor het eerst zijn er ook cijfers die zwart op wit aantonen hoe acuut het probleem vaak is in sommige crèches. Zo moesten 60 crèches het afgelopen najaar meerdere dagen sluiten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg, vreest Vooruit.

Krantenkoppen in België

Groen wil besparen op lonen parlementairen: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken

Na alle commotie is het tijd voor de grote opkuis, denken ze bij de Groenen. Ondervoorzitter van de Kamer Kristof Calvo (Groen-Ecolo) spaart daarbij z’n eigen portefeuille en die van de collega-parlementsleden niet. Liefst 18 maatregelen legt hij op tafel. Eén daarvan zou al betekenen dat een parlementair netto 1.000 tot 1.500 euro minder gaat verdienen. Maar of hij het

Lees meer »

Lize Feryn gaat zingen in theaterstuk ‘The Broken Circle Breakdown’: “Eerste keer dat ik zing als mezelf”

Na haar passage in ‘The Masked Singer’, heeft Lize Feryn (30) duidelijk de smaak te pakken. De actrice gaat, samen met Roel Vanderstukken (46), het verhaal van ‘The Broken Circle Breakdown’ naar het Fakkeltheater brengen. Het zal de allereerste keer zijn dat ze als zichzelf zingt op een podium. “Ik voel dat er wederzijds vertrouwen is. Roel heeft zoveel ervaring

Lees meer »

LIVE FORMULE 1. Verstappen heeft zin in straffe inhaalrace: “Maar het is hier wel meer tricky dan in Spa”

De aanloop verliep door maagklachten al niet vlekkeloos en ook in de kwalificaties ging het mis voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië. De Nederlander moest afrekenen met motorproblemen en start om 18u pas vanaf de vijftiende plek. Ploegmakker Sergio Pérez pakte de pole. Kan Verstappen dit rechttrekken op het uitdagende stratencircuit? Volg de aanloop en race zelf hieronder LIVE!

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Pleegde kroongetuige meineed?: “Na zitting vertelde hij in politiecombi iets wat mogelijk ander licht kan werpen op de zaak”

Coup de théâtre op het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. Een buurman die Youlia Soboleva (19) de avond van de feiten nog in de studio van Mohammad Musawi (24) zag, vertelde na z’n getuigenis in de politiecombi dat hij niet het achterste van z’n tong had laten zien in het assisenhof. “Ik wil hem opnieuw laten getuigen met

Lees meer »

Amazon schrapt nog eens 9.000 banen

De webwinkel Amazon.com schrapt nog eens 9.000 banen, zo kondigt CEO Andy Jassy maandag in een interne mededeling aan het personeel aan. De ontslagen zullen de volgende weken gebeuren, onder meer bij de webdiensten, human resources en de advertentie-afdeling, citeert persagentschap Bloomberg uit de mededeling.

Lees meer »