Nieuwsfeed

Aan het front in Donetsk: ‘Bij het ontbijt zien we: die leeft niet meer, die ook niet’

Oekraïense militairen vechten met verouderde Sovjettanks en snakken naar de komst van de westerse Leopards. Voortdurend zoeken de Russen ‘een zwakke plek om te kunnen doorbreken’.

Krantenkoppen in België

Minister Weyts neemt geen blad voor de mond in gesprek over ons Onderwijsdossier: “Lat om leraar te worden moet hoger”

Met meer dan gemiddelde belangstelling – maar niet altijd met evenveel plezier – heeft onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) deze week het Onderwijsdossier van het Nieuwsblad gelezen. Vandaag heeft hij het laatste woord en mag hij reageren op een reeks vragen die onze lezers voor hem instuurden. Het moet gezegd, hij neemt geen blad voor de mond: “Sommige ouders behouden voor

Lees meer »

Geen voetbalmatchen op BBC, en zelfs de premier reageert op crisis rond presentator Gary Lineker: wat is er aan de hand?

Gary Lineker, een van de bekendste sportpersoonlijkheden in Groot-Brittannië, werd door de openbare omroep BBC van het scherm gehaald nadat hij op sociale media kritiek had geuit op een immigratie-voorstel van de Britse regering. Zijn schorsing veroorzaakte een crisis. Presentatoren leggen het werk neer, spelers en coaches uit de Premier League weigeren nog met de BBC te praten. Er wordt

Lees meer »

Vereenvoudiging variabele energietarieven is er (nog steeds) niet: gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft

Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk

Lees meer »

Poetin-vertrouweling Dmitri Medvedev belooft 15 miljoen dollar aan Wagner-militie om Italiaans minister van Defensie Guido Crosetto om te brengen

Voormalig Russisch president en Poetin-vertrouweling Dmitri Medvedev heeft aan de Wagner-militie een premie van 15 miljoen dollar uitgeloofd om de Italiaanse minister van Defensie Guido Crosetto om het leven te brengen. Dat zou blijken uit berichten die de Italiaanse inlichtingendiensten wisten te onderscheppen, zo schrijft de Italiaanse krant ‘Il foglio’.

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven

Lees meer »

Is de vrees terecht voor een vergunningenstop in Vlaanderen door uitblijven stikstofakkoord? “In de praktijk zitten we al in een vacuüm”

In Nederland heeft de stikstofcrisis ertoe geleid dat bedrijven en zelfs huizen in sommige gevallen geen nieuwe vergunning meer kunnen krijgen. Ook hier wordt gevreesd voor een vergunningenstop als er niet snel een stikstofakkoord komt. "Maar eigenlijk zitten we nu al in een vacuüm en kan een rechter niet anders dan een vergunning in te trekken", zegt professor biodiversiteit en

Lees meer »

‘Marvel’-acteur Jonathan Majors gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie

Jonathan Majors (33) is zaterdagavond in New York gearresteerd voor wurging, mishandeling en intimidatie. De Amerikaanse acteur, vooral bekend van ‘Creed III’ en verschillende ‘Marvel’-films, zou betrokken zijn bij een huiselijke ruzie. Daarbij raakte een vrouw lichtgewond. Marjors ontkent echter dat hij iets verkeerd heeft gedaan. “We kijken ernaar uit om zijn naam te zuiveren”, aldus zijn woordvoerder.

Lees meer »