Nieuwsfeed

Aanwijzingen dat schendingen in Wit-Rusland “neerkomen op misdaden tegen de menselijkheid”, zeggen de Verenigde Naties

De Verenigde Naties hebben aanwijzingen gevonden voor misdaden tegen de menselijkheid in Wit-Rusland. Dat zegt het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN vrijdag in een nieuw rapport. Volker Türk, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten, vraagt de regering van Wit-Rusland nu om de systematische onderdrukking van vermeende regeringscritici te stoppen en om onmiddellijk alle politieke gevangenen vrij te laten.

Krantenkoppen in België

“De Reuzegommers monsters? Ik ben alleen. Maar zij waren er altijd voor mij”: ‘Rafiki’ barst in tranen uit op vierde dag Reuzegomproces

“In december 2018 hebben we niet gehandeld waarvoor we stonden: vriendschap.” Dat zei Z.B. (26) alias ‘Rafiki’ op de vierde dag in het proces rond de dood van Sanda Dia (20). De zaak-Reuzegom lijkt stilaan een zuiveringsritueel te worden voor de pijn, woede en gruwel. Want wat blijft er nu werkelijk overeind van dit “rechts, ranzig en racistisch elitair clubje

Lees meer »

Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten nieuw akkoord over migratie

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben een nieuw akkoord gesloten om de illegale migratie vanuit Frankrijk aan banden te leggen. Dat hebben de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Rishi Sunak vrijdag aangekondigd. Groot-Brittannië trekt zijn bijdrage om de illegale migratie tegen te gaan, de komende drie jaar aanzienlijk op. Bijeengeteld gaat het om ruim 540 miljoen euro.

Lees meer »

Roeselare-coach Steven Vanmedegael heeft op zijn 35ste afspraak met de geschiedenis: “Ja, ik ben hier een goede job aan het doen”

21 jaar – sinds de triomf in de Final 4 van de Top Teams Cup – heeft Roeselare moeten wachten op een nieuwe Europese bekerfinale. Vanavond, in de heenwedstrijd van de CEV Cup-eindstrijd tegen recordkampioen Modena uit Italië, wil Roeselare een eerste stap zetten richting Europees delirium. Coach Steven Vanmedegael – nog maar 36 jaar – heeft een aanzienlijk aandeel

Lees meer »

Astrid Coppens was 10 jaar geleden eerst, vandaag is iedereen designer-BV: “Maar het zijn geen nieuwe Coco Chanels, wel merchandise 2.0″

Geen BV die aan de lokroep van een eigen kledinglijn weerstaat. Ligt die van Nora Gharib bij ZEB net in de rekken, verschijnt die van Metejoor volgende week al bij e5. “Alsof het sociaal moet om een kledinglijn uit te brengen, en daarom heb ik even getwijfeld”, zegt Metejoor, die uiteindelijk dan toch zwichtte. “Want hoe geweldig is het om

Lees meer »

Ed Sheeran was jaloers op Justin Bieber en Shawn Mendes: “Waarom heb ik geen sixpack? Oh, omdat ik graag kebab eet en bier drinkt”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »

Twee ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na klopjacht in Mexico

In Mexico zijn twee van de vier ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na een grote klopjacht. De andere twee zijn levend teruggevonden. De groep Amerikaanse vrienden trok vorige week van South-Carolina naar Mexico, waar een van hen een medische ingreep had gepland. Volgens de FBI werd de groep "in een wagen gesleurd en meegenomen door gewapende mannen".

Lees meer »