Nieuwsfeed

Alle vaste ambtenaren in de Kamer kregen extraatje tot acht maandlonen

.

Krantenkoppen in België

Bij Engie al actief aangeboden, bij andere leveranciers is het nog stil(ler): wat je moet weten over het dynamische energietarief

Het dynamische energietarief moet, volgens energie-experts en overheidsinstanties, een cruciale rol vertolken binnen de energietransitie. De vijf grootste leveranciers van stroom en gas zijn zelfs verplicht om zo’n tarief aan te bieden. Wanneer we de websites van die spelers uitpluizen, vinden we daar in de realiteit echter weinig van terug. Mijnenergie.be polste naar de huidige stand van zaken.

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »

Patiënten met borstkanker hebben 30 procent meer kans om te sterven als ze naar een niet-erkende borstkliniek gaan

Patiënten die een diagnose van borstkanker krijgen, hebben 30 procent meer kans om binnen de vijf jaar na de diagnose te sterven aan borstkanker als ze zich laten behandelen in een niet-erkend centrum voor borstkanker, in vergelijking met vrouwen die zich laten behandelen in een borstkliniek die wél erkend is. Dat blijkt uit een grote studie van het Federaal Kenniscentrum

Lees meer »

“Dit kwam binnen”: overleden wielertoerist op zijn verjaardag herdacht met fietsrit naar laatste klim

Op zijn 52ste verjaardag zou wielertoerist Pieter Vandorpe zaterdag de cyclorit van voorjaarsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne rijden, maar tijdens een training liet de “eeuwige optimist” het leven op de Kemmelberg. Zijn familie en vrienden fietsten zaterdag naar Pieters laatste klim, voor een symbolisch afscheid op zijn verjaardag. Arthur (23) reed mee op de mountainbike van zijn papa. “Zo vader, zo zoon.”

Lees meer »