Nieuwsfeed

Annelies Verlinden over kinderwens: “Ik heb er niet voor gekozen om geen kinderen te krijgen. Het is een groot verdriet”

In ‘Viva La Feta’ krijgen Jani en Otto-Jan hoog bezoek. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (44) verlaat België om zich voor de volle twee dagen in de watten te laten leggen door beide gastheren. Al is het zeker geen sinecure om het land zomaar te verlaten als minister: “Elke keer ik naar het buitenland ga, moet ik zeven brieven schrijven en wachten op goedkeuring.”

Krantenkoppen in België

Oekraïense president Zelenski stellig: “Geen compromis met Poetin mogelijk”

Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski is een compromis met de Russische president Vladimir Poetin onmogelijk, omdat er simpelweg geen vertrouwen is. Dat zei Zelenski in een interview met de BBC naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Russische invasie. “We kunnen het ergens over eens zijn, maar de volgende dag komen er troepen”, aldus Zelenski. Hij voegde toe

Lees meer »

PORTRET. De snelste spurter nà de koers? Dat is Rik Bossuyt (53), schooldirecteur én de man die de winnaar naar het podium loodst

Vraag schooldirecteur Rik Bossuyt (53) vandaag hoe zijn weekend was, en hij antwoordt: “Vier keer gesprint.” U fronst? U snapt niet waaròm een man met een behoorlijk embonpoint vier keer zou spurten? Zoek dan nog eens de tv-beelden van de openingskoersen van het Vlaamse wielervoorjaar op en u zult vaststellen: naast Lotte Kopecky, Dylan Van Baarle en Tiesj Benoot loopt

Lees meer »

Alle blikken zijn deze week gericht op federale regering: “Er moet nu écht iets gebeuren, na de zomer gaat iedereen in verkiezingsmodus”

Het wordt een belangrijke week in de Wetstraat. “De blikken zijn federaal gericht”, vertelde politiek journaliste van ‘VTM NIEUWS’ Hannelore Simoens bij HLN LIVE vanochtend. Afgelopen weekend startten de eerste begrotingsgesprekken, al leverden die nog niets op. Ze zullen deze week verder gezet worden, maar ook daar moeten we nog niet al te veel van verwachten, aldus Simoens. Verder zal

Lees meer »

Minister-president Jan Jambon roept op: “Alstublieft, laten we nu de rangen sluiten, in het belang van Vlaanderen”

In een opmerkelijke toespraak tot het Vlaams Parlement heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de partijen uit zijn regering opgeroepen om de rangen te sluiten en zijn compromisvoorstel voor een stikstofakkoord goed te keuren. Hij geeft toe dat dit in consensus moeten gebeuren en roept N-VA, Open VLD en CD&V op om de rangen weer te sluiten. De oppositie is

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff krijgt een eigen museum: “Het wordt magnifiek. Vanuit München willen ze nú al bussen inleggen”

Jean-Marie Pfaff krijgt zijn eigen museum. De voetballegende van Bayern München en de Rode Duivels zal zijn keepershandschoenen, truitjes en trofeeën aan de wereld tonen in Beveren, waar hij opgroeide en leerde voetballen. De tentoonstelling zal zes maanden lopen, maar er leeft hoop op een permanent museum, zoals Maradona er een heeft in Napels. “Het wordt magnifiek. Vanuit München willen

Lees meer »

“Gearresteerd? Dan krijg je promotie.” In Nederland betrapte hacker leidt nu Ruslands meest gevreesde cyberspionageteam

Een hacker die vijf jaar geleden in Nederland opgepakt werd, blijkt nu aan het hoofd te staan van ‘Sandworm’. Dat is het meest gevreesde Russische cyberspionageteam, opererend onder de vleugels van de militaire inlichtingendienst GROe. Dat belaagt de stroomvoorziening in Oekraïne, maar mengt zich ook in onderzoeken naar chemische wapens en doping in de sport. Bekijk hier hoe dat gebeurt

Lees meer »

Woeste Medvedev dreigt met hypersonische raket op Internationaal Strafhof in Den Haag na arrestatiebevel voor Poetin

De Russische ex-president Dmitri Medvedev heeft maandag in een bericht op Telegram gezegd dat het internationale arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den Haag tegen de Russische president Vladimir Poetin “verschrikkelijke gevolgen” zal hebben voor het internationaal recht. Medvedev schrijft in dat bericht zelfs dreigend dat Rusland de capaciteit heeft om het gebouw van het ICC in Den Haag te

Lees meer »

Game, set en miljoenen euro’s: zeven Belgische tennissers die al eens een match verloren bezorgen Armeense bende duizelingwekkende winsten

Tennissers die al eens opzettelijk een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen. Zo kon de gokmaffia miljoenen euro’s winst maken. Tegelijk konden de sporters een mooi centje extra meegraaien. In de rechtbank van Oudenaarde staan vrijdag 28 verdachten terecht voor grootschalige matchfixing, onder hen ook zeven Belgische spelers. Zowat alle tennissers ontkennen hun betrokkenheid.

Lees meer »

Schotse boer filmt zeldzame ‘sneeuwtornado’

Het noorden Verenigd Koninkrijk werd vorige week getroffen door een sneeuwstorm. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’. Zijn vrouw had zijn telefoon bij en kon het ongewone tafereel vastleggen. Bekijk het hierboven.

Lees meer »

Noord-Korea test vier kruisraketten

Noord-Korea heeft vier proeven met kruisraketten uitgevoerd in zee. Dat heeft het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA vrijdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. De oefening demonstreerde de “oorlogshouding” van Pyongyangs kernmacht, klonk het.

Lees meer »

LIVE UNION-UNION BERLIN. Geraerts stuurt verwachte elf het veld op – Als Boniface vanavond scoort, troeft hij zelfs Haaland af

Union Saint-Gilloise kan zich vanavond plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Het speelde op het veld van Union Berlin 3-3 gelijk. De vicekampioen speelt niét in het eigen stadion, wel in het Lotto Park van Anderlecht. Dat in combinatie met de fans van Union Berlin – ook geen doetjes – zorgt mogelijk voor spanningen. Voorlopig zit de sfeer

Lees meer »