Nieuwsfeed

Banken in VS lenen voor recordbedrag aan extra geld van Fed

Banken in de Verenigde Staten hebben afgelopen week massaal aangeklopt bij de Amerikaanse Federal Reserve om extra geld te lenen in de nasleep van het omvallen van twee sectorgenoten. In totaal werd in de week tot 15 maart voor een recordbedrag van bijna 165 miljard dollar, zo’n 155 miljard euro, geleend van de centrale bank, vooral door kleinere en regionale banken.

Krantenkoppen in België

Ook vandaag nog een honderdtal Delhaizes gesloten

Ook vandaag blijven Delhaizes dicht door acties van het personeel. De supermarktketen kondigde dinsdag aan alle 128 winkels in eigen beheer te willen verzelfstandigen. Uit protest legde het personeel van meer dan 100 winkels gisteren al spontaan het werk neer.

Lees meer »

“Ik zou graag mijn leven terugkrijgen, maar overheid laat ons in de steek”: Aurore vangt al bijna jaar Oekraïens koppel in huis op

Toen de oorlog in Oekraïne losbarstte, stonden heel wat Belgen klaar om vluchtelingen op te vangen. Bijna een jaar later wonen sommige nieuwkomers echter nog steeds bij hun gastgezin. Die situatie kan zwaar beginnen wegen, getuigt Aurore bij onze collega’s van RTL. “Ik zou graag mijn leven terugkrijgen, maar de overheid laat ons in de steek”, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Wij simuleerden de koers en zagen een razendspannende Strade Bianche: valpartijen, een off-day en een millimeterspurt

In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in de Strade Bianche? Tipje van de sluier: het werd een thriller van formaat.

Lees meer »

Turbulentie rond Walker: ploegmaat De Bruyne zorgt voor nieuw schandaal en ontketent zo nieuwe WAG-oorlog in Engeland

Turbulente tijden voor Kyle Walker (32) en het WAG-landschap in de Premier League. De Engelse international van Manchester City gaat over de tongen nu hij een politiezaak aan z’n been heeft voor openbare zedenschennis. De gemoederen raakten intussen zo verhit dat Annie Kilner – mevrouw Walker – het op sociale media openlijk aan de stok kreeg met Rebekah Vardy.

Lees meer »

Grootste Delhaize van het land blijft zeker tot na het weekend gesloten: “Wie gaat dit filiaal in godsnaam willen overnemen?”

Het filiaal van supermarktketen Delhaize in Waasland Shopping in Sint-Niklaas blijft zeker tot en met zaterdag gesloten. Donderdag voerden de vakbonden en heel wat personeelsleden actie tegen de beslissing om alle winkels te verzelfstandigen. “We verbieden niemand om te werken, maar de winkel blijft voorlopig dicht”, zegt Bart Leybaert, vakbondssecretaris van BBTK-ABVV.

Lees meer »

Je erfenis betalen met kunstwerken? Dat kan

Afgelopen week keurde het Vlaams Parlement een nieuw decreet goed dat de betaling van successierechten (of erfbelasting ) met kunstwerken makkelijker moet maken. Jawel, je leest het goed: onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om die successierechten met kunstwerken te betalen. Onze fiscaal expert Michel Maus legt uit hoe dat zit.

Lees meer »

De vijf boeken van de week: een collaborerend glamourkoppel, de graphic novel bij “Het verhaal van Vlaanderen” en het boek bij de film “All Quiet on the Western Front” 

Edouard en Lucienne Didier uit Elsene organiseerden salons waaraan kopstukken uit de collaboratie deelnamen. Erik Thuys schreef een boek over dit Brussels glamourkoppel. "Het verhaal van Vlaanderen" kan je nu ook lezen in een tweedelige graphic novel van Harry De Paepe. BAFTA-winnaar "All quiet on the western front" is de verfilming van een anti-oorlogsroman van Erich Maria Remarque uit 1929.

Lees meer »

Onze man in Taiwan: “China zit in het hoofd van de Taiwanezen”

China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en zegt dat het een ‘vreedzame hereniging’ wil, maar als dat niet kan, wordt naar de wapens gegrepen. Echt nieuw is dat niet, eigenlijk herhaalt Peking al decennialang hetzelfde. Maar de laatste tijd wordt de Chinese dreiging tegenover Taiwan ernstiger, sommige westerse waarnemers vrezen zelfs voor een invasie in de komende jaren. VRT

Lees meer »