Nieuwsfeed

Bart krijgt energierekening van 5.428 euro, of 4.000 euro te veel: “Proberen ze winst te maken op onze rug?”

De energieprijzen waren vorig jaar abnormaal hoog, maar de jaarafrekening van Bart Vandormael was compleet absurd. Hij moest in totaal 5.428 euro bijbetalen. “En dan heeft ons huis nog twee maanden leeggestaan.” Wat is er aan de hand?

Krantenkoppen in België

Greenpeace wil stresstests voor Belgische kerncentrales

De Russische bezetting van de kerncentrale in Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, legt ook voor de Belgische kerncentrales pijnpunten op het vlak van veiligheid bloot. Dat zegt Greenpeace vrijdag, een jaar na de Russische aanval op de nucleaire site. Volgens de milieuorganisatie zijn daarom bijkomende stresstests nodig. Het verlengen van de levensduur van centrales in ons land mag niet

Lees meer »

Rechtszaak rond dood XXXTentacion afgerond: drie mannen schuldig aan moord

Het is ondertussen vijf jaar geleden dat rapper XXXTentacion (20) werd overvallen en doodgeschoten in zijn eigen auto. Michael Boatwright, Dedrick Williams en Trayvon Newsome werden beschuldigd van de moord en kregen vandaag hun vonnis. Zij ontkenden alle schuld, maar de jury en rechter in Florida hebben de drie mannen veroordeeld voor de dood van XXXTentacion.

Lees meer »

Vanaf 1 april ook statiegeld op blikjes in Nederland

Vanaf 1 april komt er behalve op grote en kleine plastic flessen ook statiegeld op blikjes in Nederland. Op de blikjes zal 15 cent statiegeld worden geheven. De bedoeling is om op termijn minstens 90 procent te recycleren. Daardoor moet veel minder zwerfafval op straat en in de natuur terechtkomen.

Lees meer »

Yorick (47) heeft niet lang meer te leven en gaat nog zoveel mogelijk eten in toprestaurants: “In mijn extra time wil ik genieten”

“Mijn toekomst is niet rooskleurig, maar de dagen die me resten probeer ik in te kleuren zoveel als kan.” De Limburgse topfotograaf Yorick Jansens (47) is ongeneeslijk ziek en leeft in extra time. Maar op zijn ‘laatste culinaire roadtrip’ langs de beste restaurants in de Lage Landen maakt hij er samen met zijn vrouw Isolde het beste van. “Twee maand

Lees meer »

KIJK. “Je kan ermee lachen, maar het is triest”: Degryse windt zich op over keuze Hazard om bij Real Madrid te blijven

Eden Hazard wil, ondanks dat hij compleet uit beeld is, bij Real Madrid blijven. Een beslissing die onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder niet begrijpen. “Als topsporter kan dit niet”, is Degryse bijzonder scherp. “Hij is gewoon bereid om nog eens een seizoen hetzelfde lot te ondergaan onder Ancelotti. En hij oogt nog gelukkig ook. Je kan ermee lachen,

Lees meer »

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

Eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje

De eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje heeft in het oosten van het land bijna 4.000 hectare in de as gelegd. Bij de bestrijding van de brand aan de grens tussen de regio’s Aragon en Valencia, die donderdag uitbrak, is vrijdag voor het eerst belangrijke vooruitgang geboekt.

Lees meer »

LIVE DUITSLAND-BELGIË. Lukebakio: “Denk dat ik de Duivels echt iets kan bijbrengen” – Courtois terug naar Madrid met lichte verrekking

Na de 0-3-zege in Zweden volgt dinsdag de volgende afspraak voor de Rode Duivels. In Keulen staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Duitsland. Bondscoach Domenico Tedesco gunt doelman Thibaut Courtois alvast rust voor de partij tegen de Mannschaft. Volg de aanloop naar de wedstrijd en uiteraard het duel zelf op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »