Nieuwsfeed

Beelden tonen hoe ex-bokskampioen Amir Khan op brutale wijze beroofd wordt van horloge van 80.000 euro

Uit nieuwe beelden door de Britse politie vrijgegeven, blijkt hoe resoluut overvallers te werk gingen toen ze op 18 april vorig jaar de Britse gewezen bokskampioen Amir Khan verrasten. De criminelen hielden Khan onder schot en stolen zijn met diamanten bezette horloge, een Franck Muller Vanguard Chronograph, ter waarde van 80.000 euro.

Krantenkoppen in België

Vier leden drillrapgroep ‘Go Fast’ riskeren tot 9 jaar cel voor dubbele moordpoging: “Mannen die met politie praten, schiet ik neer”

Vier leden van de drillrapgroep Go Fast staan terecht voor de dubbele moordpoging op twee rivaliserende drillrappers. De twee jongemannen werden vanop een scooter neergeschoten maar overleefden de moordpoging. Op het proces vroeg de aanklager straffen tot 9 jaar. De verdediging vroeg de rechters de opruiende rapvideo’s niet te verwarren met de realiteit. “Of dacht u écht dat Bob Marley

Lees meer »

De ramadan heeft een positieve impact op de schoolresultaten: “Hoe zwaarder de vastenmaand, hoe hoger de scores”

De cijfers liegen niet: islamitische scholieren presteren beter op hun toetsen dankzij de ramadam. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Dit effect is zelfs nog sterker als er meer leerlingen met een moslimachtergrond op een school bijeen zitten. Goed om te weten dus nu de ramadan weer gestart is. Hoe dit komt weten de onderzoekers niet zeker, maar ze hebben wel

Lees meer »

“Een maand samen op een berg zitten, dan word je lotgenoten”: waarom ‘Samen winnen’ bij Jumbo-Visma straffer klinkt dan ‘Vincere insieme’ van Mapei

Omloop (Van Baarle), Kuurne (Benoot), Harelbeke (Van Aert), Wevelgem (Laporte). Nooit won één ploeg die vier kasseiklassiekers in hetzelfde seizoen. Jumbo-Visma deed het met vier verschillende renners. De slogan ‘Samen winnen’ weerklonk nooit luider, zeker als de kopman een topkoers gunt aan een helper. Het is de overtreffende trap van ‘Vincere Insieme’ uit de tijd van Mapei. Waarom is dat

Lees meer »

Busted maakt na 20 jaar een comeback: “Het voelde juist aan”

Charlie Simpson, Matt Willis en James Bourne, beter bekend als Busted, zetten zich schrap voor een comeback. Eerder deze week kondigde de Britse band niet alleen vijftien nieuwe nummers aan, maar ook een gloednieuwe tournee aan. In een interview met ‘The Mirror’ vertelt het drietal nu voor het eerst over hun terugkeer. “Toen we uit elkaar gingen, dacht ik dat

Lees meer »

Patiënten met borstkanker hebben 30 procent meer kans om te sterven als ze naar een niet-erkende borstkliniek gaan

Patiënten die een diagnose van borstkanker krijgen, hebben 30 procent meer kans om binnen de vijf jaar na de diagnose te sterven aan borstkanker als ze zich laten behandelen in een niet-erkend centrum voor borstkanker, in vergelijking met vrouwen die zich laten behandelen in een borstkliniek die wél erkend is. Dat blijkt uit een grote studie van het Federaal Kenniscentrum

Lees meer »

Finland wordt lid van NAVO. Hoe reageert Poetin? “De Koude Oorlog was hier niets tegen”, zegt David Criekemans

Turkije geeft na lang aarzelen groen licht voor de NAVO-toetreding van Finland. Poetin krijgt er zo een grens met de NAVO van 1.300 kilometer bij. De Russische ambassadeur noemde Finland al een “legitiem doelwit”. Hoe zal Rusland reageren? Zal dit de oorlog in Oekraïne verlengen? “Dit is historisch en brengt alles in stroomversnelling”, zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).

Lees meer »