Nieuwsfeed

Beelden tonen Russische Wagner-troepen die op elkaar lijken te schieten in chaotisch loopgravengevecht

Op beelden is te zien hoe een soldaat van de Russische huurlingengroep Wagner een van zijn eigen kameraden lijkt neer te schieten tijdens een chaotisch loopgravengevecht in de Oekraïense stad Bachmoet.

Krantenkoppen in België

De blauwbloezen

16:44 Goed betalende industriejobs. Daar pakt elke Amerikaanse president graag mee uit. Voor Joe Biden zal een goed jobrapport vandaag naadloos overgaan in een moeilijk gesprek met Commissievoorzitter Ursul…

Lees meer »

Bola Tinubu officieel uitgeroepen tot president van Nigeria, oppositie spreekt van “fraude”

In Nigeria heeft Bola Tinubu, de presidentskandidaat van de regeringspartij All Progressives Congress, de presidentsverkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten die de nationale kiescommissie vanmorgen heeft bekendgemaakt. "Maar volgens de oppositie waren deze verkiezingen een schijnvertoning en moeten ze opnieuw worden georganiseerd", dat zegt correspondent Elles van Gelder in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

Marc Van Craen van Voetbal Vlaanderen meet de staat op van ons voetbal: “De coronacrisis heeft iedereen in het amateurvoetbal wakker geschud. Eindelijk”

De matchen op lagere niveaus lokken geen volk meer, de lidgelden stijgen en het grote plan om zwart geld uit de sport te weren, lijkt maar weinig voetbalclubs te overtuigen. Het amateurvoetbal gaat door zwaar weer, net nu de naweeën van de coronacrisis bedwongen lijken. “Iedereen is nu wel wakkergeschud”, zegt topman Marc Van Craen van Voetbal Vlaanderen.

Lees meer »

Groothertog Henri van Luxemburg ontvangt ‘onze’ astronaut Raphaël Liégeois: “Met grote belangstelling zal ik je avonturen volgen”

Groothertog Henri van Luxemburg (67) heeft woensdagochtend de nieuwe Belgische astronaut Raphaël Liégeois (35) op audiëntie ontvangen. Volgens het Luxemburgse hof heeft de groothertog de astronaut in opleiding gefeliciteerd met zijn aanstelling. Ook verzekerde Henri hem dat hij “met grote belangstelling” zijn avonturen in de ruimte zal volgen, aldus het hof.

Lees meer »

Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”

Het aantal jongeren die regelmatig vapen, is verdubbeld sinds 2019. Wegwerpvapes in flashy kleurtjes en exotische smaken zijn razend populair bij tieners, maar hoe kan dat, aangezien de verkoop ervan verboden is onder de 18 jaar? “De tabakslobby is erin geslaagd het muffe imago van sigaretten in een jong en fruitig jasje te steken”, zegt Suzanne Gabriëls van Stichting tegen

Lees meer »