Nieuwsfeed

Ben Affleck geeft eindelijk verklaring over gekibbel met J.Lo tijdens Grammy’s

Iets meer dan een maand na de uitreiking van de Grammy Awards heeft Ben Affleck (50) eindelijk gereageerd op het ‘gekibbel’ met zijn echtgenote Jennifer Lopez (53). De ‘Gone Girl’-acteur zag er miserabel uit tijdens de uitreiking, maar volgens Affleck zelf was er geen vuiltje aan de lucht.

Krantenkoppen in België

Weg ligt op gemeentegrens… dus is slechts 1 rijvak hersteld: “We discussiëren al decennia over deze straat”

De Oudemanstraat ligt er sinds begin februari opvallend bij. Bij hoognodige herstellingswerken werd 200 meter van de weg aangepakt, maar slechts één kant werd van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De weg loopt namelijk bovenop de gemeentegrens. Kapelle-op-den-Bos betrok buur Londerzeel niet bij de werken, dus bleef het rijvak op Londerzeels grondgebied bedekt met putten. Hieronder de verklaring voor het merkwaardige

Lees meer »

Hoger zorgbudget voor 20.000 bewoners woonzorgcentra

Vanaf 1 april 2023 krijgen zo’n 20.000 bewoners in woonzorgcentra een hoger maandelijks zorgbudget. Gemiddeld gaat het om 125 euro extra per maand, voor bewoners met de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO) gaat het om 214 euro per maand extra. Bewoners die nu al recht hebben op het zorgbudget zullen automatisch het hoger bedrag ontvangen. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn

Lees meer »

Na ChatGPT: tien andere leuke AI-toepassingen om zelf te gebruiken

De laatste tijd is er een enorme groei geweest aan toepassingen waar artificiële intelligentie in gebruikt wordt. Bijna iedereen kent intussen ChatGPT, maar er zijn er nog veel andere. We lijsten hieronder tien voorbeelden op van toepassingen die gemakkelijk zelf te gebruiken zijn, om te illustreren wat er zoal mogelijk is met AI.

Lees meer »

Amerikaan zat bijna 20 jaar onterecht in de cel door verkeerde foto

Een man uit New York, die bijna 20 jaar in de gevangenis zat voor een moord die hij niet heeft gepleegd, is vrijgelaten. De rechtbank oordeelde dat de man, Sheldon Thomas, "vanaf het begin van het onderzoek gecompromitteerd werd door agenten die nog een eitje met hem te pellen hadden". In de Verenigde Staten worden een groeiend aantal zaken, waarin

Lees meer »

Kim Kardashian gespot tijdens opnames van James Cordens Carpool Karaoke

Ze mag dan wel geen zangeres zijn, maar het ziet ernaar uit dat Kim Kardashian (44) straks haar opwachting maakt in James Cordens Carpool Karaoke. De 44-jarige talkshowhost geeft binnenkort de brui aan zijn ‘Late Late Show’, maar Corden is duidelijk niet van plan om stilletjes te vertrekken. Het is namelijk zeer duidelijk dat de Brit nog een reeks verrassingen

Lees meer »

Europese Commissie laat huiszoekingen uitvoeren bij Red Bull

De Europese Commissie heeft maandag huiszoekingen laten uitvoeren in verschillende vestigingen van energiedrankfabrikant Red Bull. De Commissie, in haar rol van toezichthouder van de Europese concurrentieregels, vreest dat het bedrijf zich aan kartelvorming en andere illegale praktijken bezondigd heeft.

Lees meer »

Vader van Wim Opbrouck daagt na jarenlange familievete schoonbroer en zus voor rechter: “Deze belaging moet stoppen”

In een laatste poging zijn rust terug te krijgen, heeft Dirk Opbrouck, ex-schepen van Harelbeke en vader van zanger-acteur Wim Opbrouck, zijn schoonbroer en zijn zus voor de rechter gedaagd. Al vijf jaar lang woedt er tussen hen een familievete, met talloze kwetsende en verwijtende sms’jes, kaartjes en Facebookberichten tot gevolg. In de rechtbank stonden de schoonbroers woensdag voor het

Lees meer »

Hoe Delhaize ooit de eerste moderne supermarkt was: “De klanten bedienen zichzelf in de speciaal daartoe ingerichte rekken en het kasticket geeft de afrekening van de inkopen”

De geschiedenis lijkt zich ietwat cynisch te herhalen. Ooit maakten piepkleine kruideniertjes Delhaize groot. Vandaag, ruim 150 jaar later, ziet de warenhuisketen geen andere overlevingskans dan de 128 resterende winkels in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Portret van een pionier die in 1957 de eerste moderne supermarkt van Europa uitvond en de Belgen boodschappen leerde doen.

Lees meer »