Nieuwsfeed

Beslissing pensioenhervorming leidt tot rellen in Parijs

07:13 In Frankrijk zijn donderdag mensen opnieuw massaal de straat opgegaan om hun onvrede te uiten over de pensioenplannen van de regering. In Parijs werden meer dan 200 betogers gearresteerd.

Krantenkoppen in België

Honden van Tsjernobyl slagen erin te overleven met gewijzigd DNA

Hoe zijn de honden die achterbleven na de kernramp van Tsjernobyl in 1986, erin geslaagd om 15 generaties lang te overleven, voedsel te vinden en zich voort te planten, in een zeer gevaarlijk milieu? Dat zoekt een team van wetenschappers uit en na een jarenlange studie op genetisch materiaal, zijn de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd. Ze focusten zich op 302

Lees meer »

Patrick Lefevere geniet van de Italiaanse zon én van zijn ploeg: “Of ik de twee beste sprinters van de wereld in de ploeg heb? Ik hoop het”

Hij zat dinsdag in de ploegwagen, maar stapte uit na 85 kilometer. “Te saai”, vond Patrick Lefevere. In de teambus zat hij meer op zijn gemak. Daar werd de grote baas van Soudal-Quick.Step dubbel blij. Van de winst van Fabio Jakobsen, van het goeie werk van Julian Alaphilippe. Al is er volgens hem maar eentje die in aanmerking komt voor

Lees meer »

Alle hoop op Julian Alaphilippe: Soudal-Quick.Step blijft in zelfde bed ziek, voor Ronde van Vlaanderen rest nog één allerlaatste strohalm

Bert Van Lerberghe: “We waren gewoon niet goed genoeg.” Ploegleider Tom Steels: “We holden achter de feiten aan.” Tim Merlier: “we werden ‘lichtjes’ gedegradeerd.” Keihard waren ze opnieuw, de interne analyses bij Soudal-Quick.Step. Alle hoop voor de Ronde van Vlaanderen rust nu op de schouders van één man: Julian Alaphilippe.

Lees meer »

Uitgeweken Bolsonaro hint op deelname aan volgende presidentsverkiezingen in Brazilië: “Mijn missie is nog niet voorbij”

De Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro heeft zaterdag gehint op een mogelijke deelname aan de presidentsverkiezingen van 2026. De rechtse politicus zei op een conservatieve conferentie in de Verenigde Staten dat hij het gevoel heeft dat “zijn missie nog steeds niet voorbij is”, maar tegelijkertijd werd niet duidelijk of hij ooit nog huiswaarts zal keren.

Lees meer »

Zeno uit ‘Bestemming X’ is zoon van overleden ‘Thuis’-acteur Donald Madder: “Ik wou papa niet via tv leren kennen”

“Ik heb nooit een papa gekend.” Zeno Madder (26) uit ‘Bestemming X’ moest op vijfjarige leeftijd afscheid nemen van zijn vader, Donald Madder, bekend om zijn rollen in ‘Thuis’ en ‘Wittekerke’. In ‘Dag Allemaal’ vertelt Zeno hoe het was om op te groeien zonder papa, en hoe hij zijn dood een plaats heeft kunnen geven. “Hoe goed m’n moeder en

Lees meer »