Nieuwsfeed

Bestuurder overleden bij botsing met vuilniswagen

Op de Genkersteenweg is een ongeval gebeurd. Een wagen reed er tegen een vuilniswagen en de bestuurder van de auto is overleden. De Genkersteenweg is voorlopig afgesloten. De politie vraagt andere automobilisten om de omgeving te vermijden.

Krantenkoppen in België

Komen er ook bij ons extra strenge gevangenissen voor drugscriminelen? Justitie doet inspiratie op in Italië

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) bezocht deze week een Italiaanse gevangenis waar maffiaveroordeelden verblijven onder het zogenoemde 41-bis-regime. Dat erg strenge gevangenisregime inspireert hem om een vergelijkbaar gevangenisregime te ontwerpen in ons land voor zware drugscriminelen. Die aanpak is nodig om hen helemaal af te sluiten van de buitenwereld zodat ze hun criminele handel niet kunnen verder

Lees meer »

LIVE STRADE BIANCHE. Lotte Kopecky: “Verwacht vooral een strijd met het Movistar van Van Vleuten” – Van der Poel grote favoriet bij de mannen

Vandaag is de eerste zaterdag van maart, tijd voor de Strade Bianche! Titelverdediger Tadej Pogacar en Wout van Aert zijn niet van de partij, maar met Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe en Tom Pidcock verschijnt wel veel ander schoon volk aan de start. En volgt Lotte Kopecky zichzelf op bij de vrouwen? Volg de Italiaanse klassieker bij de mannen

Lees meer »

DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energiereep konden openen”

96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.”

Lees meer »

Ook na overname Credit Suisse blijft onzekerheid troef op beurzen

De Europese beurzen reageren niet zo optimistisch op de reddingsoperatie voor de Zwitserse bank Credit Suisse. Deze ochtend kregen heel wat bankaandelen klappen, al hebben die zich intussen grotendeels hersteld. Beleggers blijven twijfelen: ze vragen zich af of er ook nog andere banken in de problemen kunnen komen. Bovendien heeft de Credit Suisse-crisis nog maar eens duidelijk gemaakt dat aandelen

Lees meer »

Thomas Cammaert, het nieuwe ettertje in ‘Familie’: “Ik was ooit saboteur in de Nederlandse ‘De Mol’”

Problemen op komst in ‘Familie’, want er is ene Bas Vermeulen opgedoken. De bierbrouwer lijkt sympathiek, maar snel zal blijken dat hij een pitbull kan zijn. “Wie hem dwarsligt, zal het geweten hebben”, vertelt Thomas Cammaert (38), de acteur die het personage vertolkt, in ‘TV Familie’. Een Vlaming die in Nederland een eigen tv-programma heeft en heel wat rollen op

Lees meer »

Voorzitter Russisch Lagerhuis wil mensen straffen die Haags Strafhof steunen

De voorzitter van het Russische Lagerhuis of de Doema, Vjatsjeslav Volodin, wil dat er een wet komt gericht tegen activiteiten van het Internationaal Strafhof (ICC) in Rusland. Zo moeten ook mensen die het internationale hof zouden helpen, bestraft kunnen worden. De VS hebben al jaren een wet die militair ingrijpen mogelijk maakt indien Amerikanen in handen van het ICC zouden

Lees meer »

INTERVIEW. Dimitri de Condé blikt, na de 6 op 18 en de niet-selectie van zijn spelers, positief vooruit: “Genk zou vlot meedraaien in de Bundesliga’”

De interlandbreak kwam niet ongelegen voor KRC Genk, maar na het intermezzo vat Dimitri de Condé de laatste rechte lijn van de competitie positief aan. “We halen energie uit de voorbije weken”, zegt het Head of Football van de leider. “Als we daarmee ons stadion kunnen omtoveren in een heksenketel, dan kunnen we iedereen aan, met of zonder Paul Onuachu.”

Lees meer »

Steeds meer zorgen over “roekeloze” Oekraïense strategie in Bachmoet

In Bachmoet blijft het Oekraïense leger kleine detachementen weghalen van de frontlinie. Maar de gevechten gaan tegelijk onverminderd voort. De redenering: als Bachmoet dan toch moet vallen, wil Kiev Rusland eerst nog zware verliezen toebrengen. Beide partijen lijken een enorme gok te wagen in Bachmoet. Een gok die de oorlog de volgende maanden kan bepalen.

Lees meer »