Nieuwsfeed

Bijna 200 kandidaat-overnemers hebben zich spontaan gemeld volgens Delhaize

Er hebben zich al bijna 200 kandidaat-overnemers gemeld voor een van de 128 winkels die Delhaize wil verzelfstandigen. Dat zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver als reactie op een bericht van de gespecialiseerde website Retaildetail.

Krantenkoppen in België

Man in psychiatrisch ziekenhuis wordt overmeesterd en sterft in de VS

In een psychiatrisch ziekenhuis in de Amerikaanse staat Virginia is een man overleden nadat 3 ziekenhuisbewakers en 7 agenten hem hadden overmeesterd. Op de bewakingsbeelden van het incident is te zien hoe de bewakers en agenten op de man liggen om hem onder controle te krijgen, waarna hij uiteindelijk stopt met bewegen. De ziekenhuisbewakers en de agenten worden beschuldigd van

Lees meer »

Seoul bouwt grootste spaakloze reuzenrad ter wereld

Is een ritje op het reuzenrad ook altijd de highlight van jouw citytrip? Dan is de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul binnenkort the place to be. Vanaf 2027 zullen bezoekers een ritje kunnen maken in de Seoul Ring, het grootste spaakloze reuzenrad ter wereld. De attractie wordt maar liefst 180 meter hoog.

Lees meer »

Meta overweegt verbod op politieke advertenties in Europa

De top van Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en Whatsapp, bekijkt een bedrijfsbreed verbod op politieke reclame in Europa vanuit de bezorgdheid dat Facebook en Instagram anders niet zullen kunnen voldoen aan de toekomstige EU-regelgeving met betrekking tot online campagnes. Dat schrijft de Financial times donderdag.

Lees meer »

Neef overleden Emilietta (75) bedenkt app om zoekacties te vereenvoudigen: “Haar konden we niet op tijd vinden, anderen misschien wel”

Hoe zoek je met 250 burgers het meest efficiënt en gecoördineerd naar een vermiste vrouw? Het was dé vraag die dagen door het hoofd van Ben Chini, neefje van de overleden Emilietta (75), spookte. De IT’er bedacht nu een eenvoudig systeem waarbij je via een app automatisch aan elkaar doorgeeft waar je al gezocht hebt. “Het gebrek aan coördinatie tijdens

Lees meer »

Ultraloper Karel Sabbe terug thuis na zenuwslopende Barkley Marathons: “Naar het werk lopen zit er even niet in”

Zondagmiddag werd Barkley Marathons-finisher Karel Sabbe warm onthaald door vrienden en familie in Vichte, nadat hij twee uur eerder in Zaventem weer voet op Belgische bodem had gezet. De ultraloper genoot van het weerzien en verlangde stiekem al naar zijn eigen bed. Maandag start de tandarts opnieuw zijn dagelijkse routine, al zit van Anzegem naar de praktijk in Ronse lopen

Lees meer »

Waar besparen in de begroting? Premier legt ‘opties’ op tafel, maar die leiden allen naar dezelfde uitkomst: knippen in de sociale uitgaven

Wanneer u dit leest, buigen de federale topministers zich opnieuw over de begroting van 2023 én 2024. Naar verwachting wordt het een nieuw rondje armworstelen over de minimumpensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen en andere sociale uitkeringen. Maar ook twee nieuwe bedrijfsbelastingen en twee accijnsverhogingen loeren om de hoek. Wat ligt er precies op tafel?

Lees meer »

Spotify lanceert “AI-radio” met persoonlijke dj-praatjes: luisteren we straks allemaal naar ons eigen radiostation? 

De populaire muziekdienst Spotify, met zo’n 450 miljoen gebruikers wereldwijd, stelde enkele dagen terug zijn nieuwste snufjes voor. Eén toepassing springt daarbij in het oog, met name een door AI (Artificiële Intelligentie) aangestuurde privé-radio: je favoriete songlijst mét persoonlijke AI dj-aankondigingen erbovenop. Luidt dit het einde in van conventionele radio?

Lees meer »