Nieuwsfeed

Bijna 700 vluchten geschrapt door nieuwe stakingen op Duitse luchthavens

Er wordt vrijdag opnieuw gestaakt op enkele Duitse luchthavens. Daardoor zijn 681 vluchten geannuleerd, met gevolgen voor zowat 89.000 reizigers, zo heeft de Duitse luchthavenvereniging gezegd.

Krantenkoppen in België

Brengt ‘deblokkeringsvoorstel’ van Jambon en Demir uitzicht op landing in stikstofdossier?

Vlaams minister-president Jan Jambon voert zondag opnieuw bilaterale gesprekken in het stikstofdossier. Samen met minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regeringsleider een soort ‘deblokkeringsvoorstel’ uitgewerkt. Wat er precies in dat voorstel staat, is onduidelijk. Jambon wil zijn kernkabinet naar verluidt pas opnieuw samenroepen als er  uitzicht is op een beslisising. Wat er precies gebeurt als Jambon zijn

Lees meer »

Michiel en Maria ruilden jobs bij sterrenrestaurants in voor eigenhuiskamerrestaurant: “De druk hoeft voorlopig niet meer”

De bekendmaking van de Michelinsterren is voor het eerst in jaren geen belangrijk moment voor Michiel Beuselinck en Maria Moll. Het koppel gaf hun job in sterrenrestaurants op om hun eigen huiskamerrestaurant te starten. “We vinden het vooral belangrijk dat het eten smaakt en dat klanten terugkomen. Sterren zijn voorlopig niet aan de orde", vertellen ze aan Radio2-reporter Margaux van

Lees meer »

Doorsnee voltijds werkende Vlaming verdient 3.300 euro bruto per maand

De "doorsnee" Vlaming verdient 3.300 euro bruto voor een voltijdse job in de privésector. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van loonberekenaar SD Worx dat de salarisgegevens van 400.000 voltijds werkende Belgen kon inkijken. Voornamelijk door de automatische indexering die volgt op de inflatie werden de maandsalarissen flink de hoogte in geduwd. Vooral in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stegen de lonen

Lees meer »

Iran zegt 22.000 opgepakte demonstranten gratie te hebben gegeven

Iran heeft gratie verleend aan 22.000 mensen die zijn gearresteerd tijdens de maandenlange protesten tegen het regime. Het hoofd van de rechtelijke macht zei tegen staatspersbureau IRNA News dat er daarnaast ook nog amnestie was voor 60.000 anderen die niets met de protesten te maken hadden. De aantallen zijn niet door mensenrechtenorganisaties bevestigd.

Lees meer »

Tesla schetst toekomst en visie, maar onthult toch nog geen kleinere auto

Tesla heeft tijdens een investeerdersdag verschillende verbeteringen voor zijn voertuigen gepresenteerd. Ook schetste de maker van elektrische auto’s een visie hoe de wereld kan overstappen naar groene energie. Maar hoewel er verschillende keren gehint werd op een nieuwe auto van een volgende generatie, werd die auto nog niet onthuld. Veel kenners hadden verwacht dat Tesla een kleinere, goedkopere auto zou

Lees meer »