Nieuwsfeed

‘Bloedhond van Poetin’ ontkent na geruchten over vergiftiging dat hij ziek is: “Ik zit vol energie”

De Tsjetsjeense dictator Ramzan Kadyrov (46) ontkent in een post op Telegram de geruchten over zijn gezondheidsproblemen. Hij kwam de jongste maanden veel bij, zag er opgeblazen uit, en had last van bibberende handen. “Het spijt me voor degenen die denken dat ik ongeneeslijk ziek ben”, zegt hij. “Ik ben gezond en zit vol energie. Ik sport, trek de bergen in en ga wandelen.”

Krantenkoppen in België

In Berlijn mogen ook vrouwen nu topless zwemmen: hoe zit dat hier? “Dit kan een rechter bij ons aan het denken zetten”

In Berlijn mogen ook vrouwen voortaan topless in de openbare zwembaden. De Duitse ombudsman stelde Lotte Mies (33) namelijk in het gelijk. De activiste was door de politie uit het zwembad gezet toen ze weigerde haar borsten te bedekken. Het vonnis zou ook bij ons gevolgen kunnen hebben. “Juridisch is er niet zo’n wezenlijk verschil tussen een mannenborst en een

Lees meer »

Familie kan Brugse Davy (34) weer in de armen sluiten na opsluiting in Mexicaanse cel: “Hij werd er vastgehouden in middeleeuwse omstandigheden”

Geluk, verdriet, maar vooral heel wat tranen: het weerzien tussen Bruggeling Davy (34) en zijn familie donderdagnacht was bijzonder emotioneel. De dertiger zou normaal gezien zaterdagavond van Mexico naar huis terugkeren, maar kreeg geen toegang tot het vliegtuig. Daarna belandde de man in een rollercoaster van gebeurtenissen. Hij werd opgepakt door de politie en belandde uiteindelijk in de cel.

Lees meer »

“Koning Charles wil minder familie die leunt op koningshuis”

De Britse koning Charles heeft een plan opgesteld om in de komende vijf jaar de kosten van het koningshuis terug te dringen en om er een moderne monarchie van te maken. Hij wil bijvoorbeeld dat minder familieleden financieel afhankelijk zijn van het koningshuis. Dat schrijft de krant The Evening Standard op basis van bronnen rond de koninklijke familie. Het afpakken

Lees meer »

Boris Johnson moet zich straks verantwoorden voor illegale coronafeestjes: “Kan het einde zijn van zijn carrière”

De voormalige Britse premier Boris Johnson verschijnt straks voor een parlementaire onderzoekscommissie. Daar moet hij zich verdedigen in een vier uur durend vragenvuur over zijn misleiding tijdens het "Partygate"-schandaal, waarbij hij beweerde dat hij geen regels had overtreden tijdens de coronafeestjes in zijn ambtswoning. "Dit kan het einde zijn van een van de meest spraakmakende en dramatische politieke carrières in

Lees meer »

Betrokken zondag met natte voormiddag

Zondag wordt het betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag is een donderslag in het zuiden van het land niet uitgesloten, zo meldt het KMI.
De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. Aan zee wordt de wind krachtig.

Lees meer »