Nieuwsfeed

Boeken toe in Oudburg. Gezin Brusselmans ruilt loft voor huis met tuintje: “Mijn duizenden romans zijn al ingepakt”

“Het is een beetje tegen mijn zin. Ik woonde graag in het centrum van Gent.” Herman Brusselmans (65) verlaat volgende week met zijn gezin de loft die meer dan twintig jaar zijn vertrouwde stek was. Het is er te krap geworden. Verhuizen mee: vriendin Lena, een paar duizend romans en één Roman.

Krantenkoppen in België

“De gevangenis is een paradijs voor gebruikers”: waarom je makkelijker aan drugs geraakt ìn de gevangenis van Antwerpen dan erbuiten

“Op een dag werden er in tien minuten tijd dertig tennisballen vol drugs over de muur gegooid. Boem, boem, boem. Het was feest voor iedereen.” Twee ex-gedetineerden getuigen over hoe drugs alomtegenwoordig is in de gevangenis van Antwerpen en dat echt niet zal veranderen na de extra maatregelen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Maar hoe werkt

Lees meer »

WUYTS & VLAEMINCK. “Van der Poel zou nog meer winnen bij een andere ploeg”

Met Milaan-Sanremo haalde Mathieu van der Poel afgelopen weekend het derde Monument in z’n carrière binnen. Al ziet voormalig wielrenner Jan Bakelants hem nog meer schitteren bij een andere ploeg. “De broers Roodhooft moeten ook inzien dat Ineos en Soudal-Quick Step de beter gestoffeerde ploegen zijn in de breedte”, klinkt het in de podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar

Lees meer »

Executies, seksueel geweld en foltering: VN hekelen misdaden tegen menselijkheid door regering Nicaragua

De Nicaraguaanse regering maakt zich schuldig aan systematische misdaden tegen de menselijkheid tegen de eigen burgers. Het gaat om feiten die om politieke redenen worden gepleegd, zo blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag in Genève is voorgesteld. De auteurs van het rapport roepen op tot gerechtelijke procedures en sancties door de internationale gemeenschap.

Lees meer »

Ed Sheeran was jaloers op Justin Bieber en Shawn Mendes: “Waarom heb ik geen sixpack? Oh, omdat ik graag kebab eet en bier drinkt”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »

Is het slim om nog te beleggen wanneer je met pensioen bent? “Als je 10.000 euro ter beschikking hebt, beleg je die beter niet in individuele namen”

Met je portemonnee de (grillige) beurs trotseren verloopt nooit zonder risico. Jonge mensen genieten doorgaans nog van een lange beleggingshorizon en kunnen zo eventuele crashes vaak weer rechttrekken. Als gepensioneerde bevind je je veel minder in die luxepositie. Is het dan wel verstandig om ook na je carrière te blijven beleggen? En wat is een ideale verdeelsleutel zodat je zonder

Lees meer »

“Binnen twee à drie jaar zijn dat vaste waarden”: wie past het Duivelse schoentje? Analisten over de mogelijke opvolger van Alderweireld

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En in dit geval ook nieuwe spelers. Bondscoach Domenico Tedesco weet meteen voor welke uitdaging hij staat. Wie past het schoentje van Toby Alderweireld in de defensie van de Rode Duivels? Stemmen over de nieuwe vacature in het elftal. “Het zijn er niet bijzonder veel, maar de jongens die staan te wachten, hebben wel heel veel

Lees meer »

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer overleden

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer is overleden. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De Meyer presenteerde in de jaren 90 jarenlang het weerbericht op de televisie van de openbare omroep. Daarna had hij een weerpraatje op de radio en werkte hij bij het KMI.

Lees meer »

Nog steeds recht op reparatie, ook al is de garantie verstreken: wat betekent de ‘herstelplicht’?

Europa wil fabrikanten van huishoudelektro verplichten hun defecte toestellen ook na de garantieperiode nog te herstellen. De herstelplicht moet het consumenten makkelijker en goedkoper maken apparaten te laten repareren in plaats van ze meteen te vervangen. Waar vind ik een reparateur? Hoe weet ik dat een herstel me niet meer kost dan nieuwkoop? En hoelang geldt het ‘recht op herstel’

Lees meer »