Nieuwsfeed

BoerBurgerBeweging nu in alle Nederlandse provincies de grootste partij

In Nederland is de nieuwe partij BoerBurgerBeweging (BBB) de grootste partij geworden in alle provincies, na winst in de provincie Utrecht. Ook in de Eerste Kamer lijkt BBB de grootste te worden. De partij bestaat nog geen vier jaar en nam pas voor de tweede keer deel aan verkiezingen.

Krantenkoppen in België

Nederlandse nepverpleger: “geen idee waarom ik loog”

Leroy S. die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Lees meer »

Britse regering stelt omstreden migratieplan voor in parlement: “Wetten van gisteren schieten simpelweg hun doel voorbij”

In het Lagerhuis, het Britse parlement, heeft minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman een nieuwe wet voorgesteld die bedoeld is om migranten en vluchtelingen die het Kanaal oversteken tegen te houden. Het wetsontwerp is omstreden, en Braverman erkent dat de kans bestaat dat het juridisch wordt aangevochten. "Maar met het oog op de huidige wereldwijde migratiecrisis schieten de wetten van

Lees meer »

Financial Times: “BlackRock denkt aan overname Credit Suisse”

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, een van de grootste aandeelhouders van Credit Suisse, denkt na over een bod op de geplaagde Zwitserse bank. Dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. Die geven aan dat BlackRock daarmee een overname door de Zwitserse bank UBS wil voorkomen. Eerder meldde dezelfde krant al dat UBS gesprekken voert met Credit Suisse

Lees meer »

Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener

Israëlische troepen hebben donderdag een vijftienjarige Palestijn doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever, zo meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. “Mohammed Nidal Salim, vijftien jaar oud, werd in de rug geschoten door (Israëlische) bezettingssoldaten”, aldus de verklaring.

Lees meer »

“Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan

Lees meer »

Ex-veldritkampioen bespreekt veel voorkomende fietsproblemen én oplossingen: “Zet je zadel goed en neem een busje schuim mee”

Nu de temperaturen eindelijk stijgen, is een ontspannende fietstocht een geweldige manier om je zaterdag- of zondagmiddag sportief in te vullen. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen leert je de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er

Lees meer »

Angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel: in gesprek met schrijver-journalist Robert D. Kaplan

"Angst behoedt ons voor zoveel dingen", schreef Graham Greene in 1960. Het is het leidmotief in het nieuwe boek van schrijver-journalist Robert D. Kaplan. Kaplan keert vaak terug in lijstjes met de meest invloedrijke denkers over buitenlandse politiek. Hij spendeerde zijn vormende jaren als buitenlandcorrespondent voor The Atlantic in de jaren 80 van de vorige eeuw in het communistische Oostblok,

Lees meer »