Nieuwsfeed

Canadese tiener doodt twee agenten nadat hij zijn eigen moeder neerschiet

Een 16-jarige tiener in Canada heeft zijn moeder neergeschoten en vervolgens twee politieagenten vermoord. Daarna beroofde hij ook zichzelf van het leven. De moeder werd met levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Hoofdinspecteur Dale McFee identificeerde de overleden agenten als Travis Jordan (35) die acht jaar bij het korps van Edmonton werkte, en Brett Ryan (30) die al vijf jaar in dienst was.

Krantenkoppen in België

Britse minister van Financiën verwacht geen recessie

De Britse minister van Financiën Jeremy Hunt ziet het Verenigd Koninkrijk dit jaar niet in een technische recessie verzeilen, of twee opeenvolgende kwartalen met een krimp van de economie. Dat heeft hij gezegd bij de voorstelling van zijn begroting, die de koopkracht van de Britse gezinnen moet versterken. De aankondiging van de begroting gebeurde tijdens een van de grootste stakingsdagen

Lees meer »

Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan

Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” – Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen – dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.

Lees meer »

“Ze knipperde niet eens bij haar arrestatie”: wie is Maria Licciardi, de “godmother” van de Napolitaanse maffia die 12 jaar cel krijgt?

De 71-jarige Maria Licciardi werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en acht maanden. De vrouwelijke maffiabaas stond aan het hoofd van de Camorra, de Napolitaanse vleugel van de Italiaanse maffia. Jarenlang was ze één van de meest gezochte criminelen in Italië. Wie is ze en hoe groeide ze uit tot een beruchte maffiabazin?

Lees meer »

TikTok kondigt tijdslimiet van 1 uur aan voor gebruikers onder 18 jaar (maar er zijn achterpoortjes)

Binnen enkele weken zullen TikTok-gebruikers jonger dan 18 jaar niet meer ongestoord kunnen scrollen op de populaire app. Accounts van jonge gebruikers zullen automatisch ingesteld zijn op een schermtijdlimiet van 60 minuten per dag. Als ze toch willen verder kijken, zullen ze een code moeten ingeven. De limiet zou ook aangepast kunnen worden. TikTok kondigt daarmee een opvallend drastische maatregel

Lees meer »

ONS RAPPORT. Van “wat die allemaal uitspookte” tot “puurde álles uit de auto”: een maximumscore (!) en vier buizen in Bahrein

Het Formule 1-seizoen begon zoals het vorige eindigde, met dominantie van Max Verstappen. Dat belet onze watcher in Bahrein niet om met kritische blik het deelnemersveld te overschouwen in de vorm van een rapport. De zeventien piloten en drie opgevers, in volgorde van uitslag, beoordeeld met een punt op tien. Eentje krijgt zowaar een maximumscore, vier coureurs worden gebuisd. En

Lees meer »