Nieuwsfeed

Chinese leider Xi Jinping gaat volgende week op staatsbezoek bij Poetin in Rusland 

De Chinese president Xi Jinping gaat volgende week naar Rusland. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag aangekondigd.

Krantenkoppen in België

Twee Amerikaanse banken overkop: hoe diep kan deze crash onze beurs meesleuren? En hoe reageer je best als belegger?

In amper twee dagen tijd zag de Brusselse beurs haar winst van dit jaar verdampen. Reden daarvoor? Het bankroet van twee nichebanken: Silicon Valley Bank en Signature Bank. Doet denken aan de bankencrisis uit 2008. Wat is er aan de hand? Hoe diep kunnen de Californische banken onze beurs meesleuren? En hoe reageer je best als belegger? Philippe Gijsels, hoofdstrateeg

Lees meer »

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway lijdt miljardenverlies

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft vorig jaar een verlies geleden van 5,7 miljard euro. De afgelopen jaren fuseerde het Nederlandse Takeaway.com met Just Eat en nam dat gecombineerde bedrijf zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub over. Die deals zijn nu op papier miljarden euro’s minder waard geworden, wat tot het miljardenverlies leidt.

Lees meer »

Griekse vakbonden roepen op tot 24 urenstaking na treinramp

De vakbonden in Griekenland hebben opgeroepen om woensdag 24 uur lang het werk neer te leggen bij het openbaar vervoer, de scheepvaart en in de publieke sector. De stakingsoproep komt na het dodelijke treinongeval vorige week. De bonden eisen een einde wordt gemaakt aan het privatiseringsbeleid van de regering.

Lees meer »

Huawei is patentkampioen in Europa

18:51 China vroeg in 2022 15,1 procent meer patenten aan in Europa. Het techbedrijf Huawei is goed voor een vierde van de Chinese aanvragen. Belgische bedrijven en universiteiten tekenden voor een stijging …

Lees meer »

Spanningen met bestuur, foto’s op Ibiza en steun van spelersgroep kwijt: hoe wonderboy Julian Nagelsmann zichzelf onmogelijk maakte bij Bayern

De wonderboy der trainers en de voorbeeldclub bij uitstek, alles wees erop dat Julian Nagelsmann en Bayern München vertrokken waren voor een lang en succesrijk tijdperk. Nog geen twee jaar na de duurste trainerstransfer ooit is het droomhuwelijk op de klippen gelopen. Z’n vervanger is zelfs al aangewezen: Thomas Tuchel. Hoe is het zo ver kunnen komen? Een reconstructie.

Lees meer »

Hoe gaat het nog met actrices Ann Ceurvels en Tania Poppe? “Het was alsof ik m’n kind letterlijk door m’n handen zag glippen”

Hun namen en gezichten doen waarschijnlijk nog wel een belletje rinkelen. Ann Ceurvels en Tania Poppe speelden mee in onder meer ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’, maar gooiden hun carrière na twintig jaar doelbewust over een andere boeg. Ze lieten zich omscholen tot therapeuten, vertellen ze in een uniek dubbelgesprek. Waarom maakten ze die keuze? En zouden ze ooit nog terug willen

Lees meer »

En plots is Delhaize ook een heet hangijzer in de politiek: “Dit is wild kapitalisme”

Terwijl de bedrijfsleiding van Ahold-Delhaize de uitverkoop van 128 Delhaize-winkels doorduwt, vecht de vakbond om haar machtspositie niet te verliezen. Ook de politiek roert zich: de socialisten springen in de bres: “Dit is economisch geweld.” Ze stellen voor om de arbeidswet te verstrengen, tot afgunst van de liberalen. CD&V tikt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op de vingers: hij

Lees meer »

Familie kan Brugse Davy (34) weer in de armen sluiten na opsluiting in Mexicaanse cel: “Hij werd er vastgehouden in middeleeuwse omstandigheden”

Geluk, verdriet, maar vooral heel wat tranen: het weerzien tussen Bruggeling Davy (34) en zijn familie donderdagnacht was bijzonder emotioneel. De dertiger zou normaal gezien zaterdagavond van Mexico naar huis terugkeren, maar kreeg geen toegang tot het vliegtuig. Daarna belandde de man in een rollercoaster van gebeurtenissen. Hij werd opgepakt door de politie en belandde uiteindelijk in de cel.

Lees meer »

Europees Parlement klaar voor onderhandelingen over hervormd asiel- en migratiebeleid: “Snellere screening en solidariteit onder lidstaten”

Het Europees Parlement heeft vandaag zijn positie bepaald voor onderhandelingen met de lidstaten over essentiële pijlers van een nieuw Europees asiel- en migratiebeleid. Het parlement spreekt zich onder meer uit voor een snellere screening van asielzoekers aan de buitengrenzen en verplichte solidariteit onder de lidstaten in crisissituaties.

Lees meer »