Nieuwsfeed

“Ciaokes, byekes!”: Van Gerwen pakt snel in na historisch 6-0-verlies tegen Dobey

Dat had hij nog nooit meegemaakt in zijn tienjarige carrière in de Premier League. Een 6-0 om de oren. Whitewash. Vernederd door Chris Dobey. Michael van Gerwen wist dan ook niet goed hoe te reageren. Zo botste hij eerst met het hoofd bijna tegen dat van de Engelsman, om dan wel heel snel de pijlen in te pakken en het podium te verlaten. “Ciaokes, byekes!”.

Krantenkoppen in België

Vakbond ACV Puls: “Dinsdag geen herziening bij Delhaize? Dan sluiten we bijkomende acties niet uit”

Als de directie van Delhaize dinsdag op de komende ondernemingsraad de huidige plannen om de 128 eigen winkels te verkopen aan zelfstandigen niet wil herzien, dan is het niet uitgesloten dat er nog bijkomende acties volgen. Dat heeft Kristel Van Damme, sectorverantwoordelijke distributie van ACV Puls, aangekondigd in "De zevende dag". De christelijke vakbond blijft verschillen in loon- en arbeidsvoorwaarden

Lees meer »

Amnesty International waarschuwt voor gevolgen van Russische agressie: “Vrouwen in Oekraïne lopen ernstige risico’s”

Mensenrechtorganisatie Amnesty International heeft op Internationale Vrouwendag zijn zorgen geuit over de vrouwen in Oekraïne. “De Russische invasie heeft schadelijke gevolgen voor de geestelijke, lichamelijke, seksuele en reproductieve gezondheid van vrouwen”, valt te lezen in een persbericht. Volgens Amnesty International moeten vrouwen een meer proactieve rol krijgen in besluitvormingsprocessen.

Lees meer »

“Het zijn allemaal leugens”: roepende vrouw verstoort bezoek Poetin aan Marioepol

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette Oekraïense Donbas-regio. In de zwaar beschadigde stad Marioepol had hij schijnbaar een gesprek met “dankbare inwoners”. Het Kremlin verspreidde een video daarrond. De propagandastunt wordt echter verstoord door een vrouw die nauwelijks hoorbaar op de achtergrond roept dat “het allemaal leugens zijn”. “Het is voor de show.”

Lees meer »

Dodentol treinramp Griekenland gestegen naar 43

Bij het zware treinongeval in Griekenland zijn al zeker 43 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de brandweer donderdag laten weten. Er zijn echter nog talrijke vermisten. Daarom blijven de reddingswerkers zoeken in de brokstukken, meldt de Griekse openbare omroep ERT.

Lees meer »

85% minder plastic in de oceanen tegen 2050? Volgens deze Oekraïense onderzoekster is dat mogelijk

Nog nooit zat er wereldwijd zoveel plastic afval in onze rivieren en oceanen. Dat bleek recent nog uit een wetenschappelijke studie gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift ‘PLOS One’. Maar er is goed nieuws. Want volgens de Oekraïense wetenschapster Maryna Strokal (Wageningen Universiteit) kunnen we het tij keren. “We kunnen heel wat watervervuiling voorkomen. Wereldwijd kan aan het einde van deze

Lees meer »

Staking dreigt bij Austrian Airlines rond Pasen

Ook bij Lufthansa-dochter Austrian Airlines woedt er een sociaal conflict over meer loon. Dinsdag werden al eens een honderdtal vluchten afgelast, toen de vakbond Vida een personeelsvergadering organiseerde. Als er geen vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen, dreigt de vakbond met een staking rond Pasen.

Lees meer »