Nieuwsfeed

Cipier verdacht van corruptie in onderzoek naar minigsm’s

Na een grootschalige zoekactie in de gevangenis van Hasselt werd een van de cipiers in verdenking gesteld. Het gerecht heeft ook twee anderen in het vizier.

Krantenkoppen in België

Blijft defensieminister Dedonder (PS) TikTok gebruiken ondanks waarschuwingen van haar eigen cyberbaas? “Beetje serieus blijven”

Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) blijft TikTok gebruiken ondanks de waarschuwing van de cyberbaas van de Belgische Defensie voor de gevaren van de Chinese app. “Een beetje serieus blijven”, reageert ze op Twitter. Volgens Dedonder zijn alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar toch blijven N-VA en Open Vld kritisch. “Onverstandig”, klinkt het daar.

Lees meer »

Ooit vechtersbaas, nu grote winnares van de Oscars: dit is Michelle Yeoh (60), die ooit de vloer aanveegde met Jackie Chan

Zondagnacht werd er tijdens de 95ste editie van de Oscars geschiedenis geschreven: voor de eerste keer ooit ging de Academy Award voor ‘beste actrice’ naar een vrouw van Aziatische afkomst. Voor Michelle Yeoh (60) is het de bekroning van haar veertig jaar durende carrière, waarin ze zelf waanzinnige stunts deed, de legendarische Jackie Chan inmaakte en een stoere Bondgirl speelde.

Lees meer »

Helft van Vlamingen krijgt aanvullend pensioen liever stapsgewijs uitbetaald: wat zijn de voor-en nadelen? “Hoe groter je overlevingskansen, hoe lager de uitkering”

De helft van de Vlamingen met een aanvullend pensioenplan zou dat kapitaal graag op een andere manier stapsgewijs uitbetaald krijgen bij pensionering. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van de UGent en VUB. Een maandelijks bedrag in de vorm van lijfrente ontvangen is dan een optie. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen? En waar schuilen de

Lees meer »

Nieuwe bilaterale gesprekken over stikstof: brengt ‘deblokkeringsvoorstel’ uitzicht op landing?

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) voert zondag opnieuw bilaterale gesprekken in het stikstofdossier. Samen met minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Vlaamse regeringsleider een soort ‘deblokkeringsvoorstel’ uitgewerkt. Wat er precies in dat voorstel staat, is onduidelijk. Jambon wil zijn kernkabinet naar verluidt pas opnieuw samenroepen als er uitzicht is op een beslissing. Wat er precies gebeurt als Jambon

Lees meer »

“‘Mijn lief is narcist en ik, ocharme, ben hoogsensitief.’ Dat hoorde ik al zó vaak.” Expert over echte toxische liefde

Toxische relaties zijn hot op sociale media. Coaches geven je de ‘rode vlaggen’ en moedigen je aan om er een einde aan te maken. Maar giftige liefde is echt niet zo zwart-wit, zegt relatietherapeute Vanessa Muyldermans. Het kan élk koppel overkomen, de schuld ligt niet altijd alleen bij ‘de narcist’ en soms verdient de liefde zelfs een tweede kans. “Na

Lees meer »

Kamer erkent Oekraïense hongersnood in jaren 30 als genocide

De Kamer heeft het licht op groen gezet voor de erkenning als genocide van de "Holodomor", de hongersnood waarbij 90 jaar geleden miljoenen Oekraïners het leven lieten. Alle partijen stemden voor – enkel PVDA onthield zich. De stemming werd bijgewoond door een vertegenwoordigster van de Oekraïense ambassade.

Lees meer »

Vanaf 2024 dubbelbed in vliegtuigen van Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa introduceert vanaf 2024 een nieuw luxeproduct op langeafstandsvluchten: een volledig afsluitbare suite voor twee personen, met mogelijkheid om een dubbelbed te ontvouwen. Zustermaatschappij Brussels Airlines heeft geen plannen in die richting.

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »