Nieuwsfeed

COLUMN. Alles aan ‘Sweet Caroline’ van der Plas oogt gewoon en spontaan, maar als er al stront aan haar laarzen hangt, is die zorgvuldig aangebracht

Columnist Jan Segers bekijkt de winnaar van de verkiezingen in Nederland. “Alles aan ‘Sweet Caroline’ van der Plas oogt spontaan en gewoon, maar niets is toeval, niets geïmproviseerd. Authenticiteit komt niet gratis. Het vergt hard labeur. Als er al stront aan haar laarzen hangt, is die zorgvuldig aangebracht.”

Krantenkoppen in België

PORTRET. Op haar 16de topless in de krant, op haar 37ste schoorvoetend uit de kast: pin-upgirl Samantha Fox krijgt Netflix-reeks

Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Samantha Fox (56) kan erover meespreken. Hét Britse glamourmodel van de jaren tachtig onderging het al op school en toen haar tieneridool haar brutaal aanrandde. Met haar topless foto’s deed ze al op haar zestiende ‘The Sun’ verkopen, mét topje verkocht ze 30 miljoen platen. Dat en nog veel meer komt aan bod in de serie die

Lees meer »

Slimme camera in Antwerpse krantenwinkel: “Het moet discussies over leeftijd met klanten vermijden”

In de Berchemse dagbladhandel De Koerant staat een slimme camera die de leeftijd van klanten gaat controleren. Het is een proefproject van de beroepsfederatie voor krantenwinkels. "Soms ontstaat er discussie wanneer een verkoper naar de identiteitskaart vraagt van een klant die er te jong uit ziet voor alcohol of tabak. We hopen dat wanneer een controletoestel dat vraagt, er minder

Lees meer »

“Zelfs Spanje en Griekenland hebben betere begroting”: oppositiepartijen niet onder de indruk van akkoord

De oppositiepartijen zijn niet onder de indruk van de begrotingscontrole waarover de federale regering het eens is geraakt. PVDA en Vlaams Belang laken dat de regering het geld gaat zoeken bij de gepensioneerden. “De mensen hebben schrik en u stelt ze niet gerust. Zelfs Italië, Spanje en Griekenland hebben een betere begroting”, luidt het bij N-VA. De coalitiepartners blikken al

Lees meer »

Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”

Geruststellend nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34) en zijn familie: na dagen onzekerheid is de Bruggeling eindelijk weer veilig en wel thuis. Hij landde donderdagavond op de luchthaven van Zaventem, nadat hij enkele dagen onschuldig werd vastgehouden in een Mexicaanse cel. Contact met zijn familie kon de man nauwelijks hebben, waardoor zijn vader en zus even vreesden dat Davy in handen

Lees meer »

EU roept VN op tot onderzoek naar vergiftiging van schoolmeisjes in Iran

Europese wetgevers hebben vandaag de VN-Mensenrechtenraad opgeroepen een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de golf van vergiftigingen van schoolmeisjes in Iran. 13.000 leerlingen, voornamelijk meisjes, zijn ziek geworden na “vermoedelijke vergiftigingen” volgens staatsmedia en functionarissen in Iran, waarbij sommige politici de schuld geven aan religieuze groeperingen die tegen onderwijs voor meisjes zijn.

Lees meer »

Minimumstraf voor bestuurder die 14-jarige Jason doodreed: “Ik vind het verschrikkelijk spijtig dat ik hem niet gezien heb”

“Ik denk daar nog alle dagen aan.” Vandaag veroordeelde de politierechtbank van Beringen de bestuurder die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte tot een minimumstraf: een gevangenisstraf van drie maanden, een geldboete en een rijverbod. Allen (deels) met uitstel. De procureur deed tijdens de rechtszaak het pijnlijke relaas van de feiten: “In een fractie van een seconde is heel het

Lees meer »