Nieuwsfeed

Coronacijfers blijven licht stijgen, druk op zorg beperkt

Het aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames voor COVID-19 is de voorbije weken licht blijven stijgen. Dat blijkt vrijdag uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. “We bevinden ons nog steeds midden in de tiende golf”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De druk op de zorg blijft gelukkig beperkt.”

Krantenkoppen in België

“Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”: Bram Verbruggen en nieuwe weerman vangen pensioen Frank Deboosere op

Geen lange vakantie deze zomer voor Sabine Hagedoren en plots een pak meer werk voor de derde VRT-weerman Bram Verbruggen. Dat zijn de onmiddellijke gevolgen van het plotse vertrek van Frank Deboosere. Die gaat, vanaf volgende week al, vervroegd met pensioen. “Hem opvolgen is bijna niet haalbaar”, weet Bram Verbruggen inmiddels. Gelukkig is er – zo vernemen we – al

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

Chris (62) werkte als ‘meewerkend echtgenoot’ maar raakte pensioenrechten kwijt door scheiding: “Van 500 euro per maand kan niemand rondkomen”

Apotheker Chris Bulteel (62) uit Tienen heeft volgens MyPension recht op een wettelijk pensioen van… 502 euro. Dat is het gevolg van zijn jarenlange statuut als meewerkende echtgenoot in combinatie met een scheiding en tweede huwelijk. Hoe komt het dat je pensioenrechten kan kwijtspelen bij een scheiding?En wat als je later hertrouwt? Pensioenexperte Ria Janvier (UAntwerpen) analyseert het verhaal van

Lees meer »

Onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag van Danny de Munk (Ciske de Rat) afgesloten, maar hij wil antwoorden

Musicalproducent Stage Entertainment sluit het onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag door zanger Danny de Munk (53). Eerder seponeerde justitie ook al de aangifte in deze zaak wegens gebrek aan bewijs. Maar het is nog niet voorbij. De vrouw die aangifte deed, wordt donderdag 16 maart gehoord. Op verzoek van De Munk, want “Danny wil antwoorden hebben.”

Lees meer »

KIJK. Deze watertoren veranderde in luxewoning van 3,6 miljoen euro: “Onze badkamer is wel erg populair”

In de tweede aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ trekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman naar de watertoren in Steenokkerzeel, vlak naast de luchthaven van Zaventem. De monumentale toren is helemaal gerenoveerd tot een extreme luxewoning en doet vandaag dienst als B&B. Eigenaars Ferdi en Valérie geven Hadisa een rondleiding en tonen haar de verrassende troef van deze woning: een dakterras

Lees meer »

Wet op patiëntenrechten steekt in een nieuw, gemoderniseerd jasje

Wie een chronische aandoening heeft, zal binnenkort schriftelijk kunnen laten vastleggen wat zijn of haar wensen zijn voor toekomstige gezondheidszorg. Dat staat in het ontwerp van de nieuwe wet op patiëntenrechten, die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vandaag voorstelde. De Vooruit-minister wil nog dit voorjaar met de wet naar het parlement.

Lees meer »

De “heksenjacht” op de Oegandese LBGTQ+-gemeenschap

In Oeganda neemt het geweld tegen de LBGTQ+-gemeenschap toe. De oplaaiing van het geweld komt slechts enkele dagen nadat de Oegandese autoriteiten een controversiële wet tegen homoseksualiteit hebben heringevoerd. De wet zal de "promotie en financiering" van activiteiten tussen mensen van hetzelfde geslacht bestraffen. Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen, "dit is een heksenjacht".

Lees meer »