Nieuwsfeed

Coronacijfers blijven licht stijgen, met nu gemiddeld 1.750 besmettingen per dag. Druk op zorg beperkt

Het aantal coronagevallen en ziekenhuisopnames voor Covid-19 is de voorbije weken licht blijven stijgen. Dat blijkt vrijdag uit de laatste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. “We bevinden ons nog steeds midden in de tiende golf”, zegt viroloog Steven Van Gucht. “De druk op de zorg blijft gelukkig beperkt.”

Krantenkoppen in België

Krijgen kinderen van BV’s meer kansen in de Vlaamse showbizz? “Dat het soms fout afloopt, ligt vaak ook aan te opportunistische tv- bazen”

De voorbije weken kwam ‘De Vermeires’ een paar keer onder vuur te liggen. Ook tv-columnisten lieten niet na om hun licht te laten schijnen over Jacques Vermeire (71) en zijn gezin. Eén iemand wordt daarbij extra onder de loep genomen: dochter Julie Vermeire (24). Want Jacques verbergt het niet, hij wil met deze docusoap vooral de tv-loopbaan van zijn dochter

Lees meer »

Nu vrijdag Pyjamadag voor Bednet

Op vrijdag 10 maart viert Bednet de achtste editie van Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op om in pyjama naar school of het werk te gaan uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren.

Lees meer »

Recordaantal Belgische octrooiaanvragen

Belgische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben in 2022 een recordaantal van 2.604 octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EPO). Het gaat om een toename met 5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, ondanks de wereldwijde onzekerheden, zo blijkt vandaag uit de EPO Patent Index.

Lees meer »

ASSISEN KOTMOORD. Musawi (24) bekent na 4,5 jaar dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Het is genoeg geweest. Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen heb ik gedaan.”Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden bekend op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). Met gebogen schouders en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde compleet onverwacht net voor de procureur-generaal het

Lees meer »

Oud-advocaat van Geneviève Lhermitte (56), de vrouw die haar 5 kinderen doodde: “De hemel zal haar ontvangen”

Xavier Magnée, de ervaren Brusselse strafpleiter die Geneviève Lhermitte (56) verdedigde voor het hof van assisen, reageert geschokt op de dood van zijn voormalige cliënte. “Ik denk dat het een opluchting was voor haar”, zegt hij geëmotioneerd aan de telefoon. “Ze heeft veel geleden.” We spraken met de tachtiger over de vrouw, de straf die ze kreeg en haar euthanasie.

Lees meer »

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop

Lees meer »

Blokkade distributiecentrum Delhaize opgeheven: vrachtwagens rijden weer uit en personeel weer aan de slag

Het distributiecentrum van Delhaize in Zellik (Asse) is niet meer geblokkeerd, dat bevestigt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver ons. “Sinds donderdagavond rijden er opnieuw vrachtwagens uit naar onze winkels. Ook de nachtploeg is opnieuw aan het werk gegaan. Of er opnieuw sociaal overleg gepland is, kan ik nog niet met zekerheid zeggen. Het belangrijkste is dat het distributiecentrum open is en er

Lees meer »

Komt er een Tiktok-verbod voor overheidspersoneel? “Zulke apps horen niet thuis op smartphones met staatsgeheimen”

Steeds meer regeringen en landen leggen het Tiktok- en social media-apps van overheidspersoneel aan banden. Ook in ons land zijn de geesten aan het rijpen. Premier De Croo heeft de veiligheidsdiensten gevraagd om een risicoanalyse uit te voeren, omdat Tiktok in handen is van het Chinese Bytedance. “Apps met als businessmodel ‘data inzamelen’ horen niet thuis op smartphones met staatsgeheimen.”

Lees meer »