Nieuwsfeed

Daar is de Vlaamse BBB: “Als ik zie wat er leeft, dan is hier eenzelfde effect als in Nederland mogelijk”

Niet de BoerBurgerBeweging, maar wel BoerBurgerBelangen. Het is de Vlaamse variant van de Nederlandse partij die het politieke landschap bij onze noorderburen door elkaar heeft geschud. Gangmaakster hier is Tine Hermans uit Merksplas. Zij komt uit de landbouw en legt ondertussen contacten met gelijkgezinden overal in Vlaanderen. “Als ik zie wat er leeft, dan is hier eenzelfde effect als in Nederland mogelijk”, zegt ze.

Krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

Poolse regering tegen deelname Russen aan Spelen

Sporters uit Rusland en Belarus moeten worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen totdat Rusland zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne. Dat stelt de regering van Polen in reactie op de plannen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om atleten uit beide landen onder voorwaarden toe te laten in Parijs.

Lees meer »

“De samenleving is in gevaar”: experts en Elon Musk roepen onderzoek naar artificiële intelligentie halt toe

In een open brief roepen experts op om het onderzoek naar geavanceerde artificiële intelligentie zes maanden te pauzeren om eerst meer regels op poten te zetten. De recente vooruitgang zou "ernstige risico’s voor de samenleving inhouden". De brief verzamelde al meer dan 1.100 handtekeningen, van onder meer Twitterbaas Elon Musk, mede-oprichter van Apple Steve Wozniak en auteur Yuval Noah Harari.

Lees meer »

Freya Van den Bossche kreeg haatberichten op relatie met vriendin

Freya Van den Bossche verscheen onlangs met haar huidige partner Eva op de rode loper van ‘Film Fest Gent’. En hierop kwam heel wat reactie, vertelt ze in ‘De Tafel van Vier’. “Op straat en in rechtstreekse berichten kreeg ik veel lieve berichten, maar er kwam ook wel wat haatmail”, zegt ze. Daar reageert ze dan ook op. “Als je

Lees meer »

Boris Johnson moet zich straks verantwoorden voor illegale coronafeestjes: “Kan het einde zijn van zijn carrière”

De voormalige Britse premier Boris Johnson verschijnt straks voor een parlementaire onderzoekscommissie. Daar moet hij zich verdedigen in een vier uur durend vragenvuur over zijn misleiding tijdens het "Partygate"-schandaal, waarbij hij beweerde dat hij geen regels had overtreden tijdens de coronafeestjes in zijn ambtswoning. "Dit kan het einde zijn van een van de meest spraakmakende en dramatische politieke carrières in

Lees meer »