Nieuwsfeed

Deadline voor stookoliepremie nadert, maar grote achterstand bij afhandeling van aanvragen

Wacht jij nog op je stookoliepremie van 300 euro van de federale overheid? Dan ben je lang niet de enige, want de behandeling van de aanvragen loopt grote vertraging op. De FOD Economie vraagt om geduld te hebben en geeft een aantal tips om de behandeling sneller te doen verlopen.

Krantenkoppen in België

Jambon: “Nieuw concept voor grote boekenbeurs is klaar om te landen”

Vlaams minister-president  en minister van Cultuur Jan Jambon toont zich voorzichtig optimistisch over de organisatie van een nieuwe grootschalige boekenbeurs in Vlaanderen. Volgens Jambon lopen er gesprekken tussen uitgevers en boekhandels en gaan die de goede kant op. “Het momentum is daar om te landen, met een nieuw concept, met alle betrokken spelers”, zo antwoordde Jambon in het Vlaams Parlement

Lees meer »

Deze foto zet veel kwaad bloed bij de Britten, maar waarom eigenlijk?

Het bezoek van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, aan het Verenigd Koninkrijk ging maandag niet onopgemerkt voorbij. Eerst bereikte ze in samenspraak met de Britse premier Rishi Sunak een belangrijk handelsakkoord over Noord-Ierland, nadien ging ze nog even op visite bij koning Charles. En vreemd genoeg leidde dat laatste tot meer controverse dan het eerste.

Lees meer »

Helaas, geen Oscar voor ‘Close’ van Lukas Dhont

Jammer maar helaas, ‘Close’, de Belgische Oscarinzending, mocht vanavond geen beeldje ontvangen tijdens de 95ste Oscarceremonie. In plaats daarvan ging de Duitse film ‘All Quiet On The Western Front’ met de felbegeerde prijs voor Beste Internationale Film aan de haal.

Lees meer »

Kristof Calvo (Groen) wil extern onderzoek naar de werking van de Kamer naar aanleiding van ‘onwettige’ pensioenbonussen van De Croo en Bracke

Kristof Calvo (Groen), ondervoorzitter van de Kamer, vraagt in een brief aan Kamervoorzitter Éliane Tillieux (PS) een extern onderzoek naar de werking van het parlement naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor De Croo, Bracke en nog acht hoge ambtenaren. Groen wil ook de bijzondere functies van Bureauleden, Commissievoorzitters en Ondervoorzitters herbekijken.

Lees meer »

Zeldzame beelden: sneeuwluipaard vangt prooi na jacht op steile berg

Een sneeuwluipaard in het wild spotten, dat is zeer zeldzaam. Maar een oplettende toeschouwer kon het bijzondere dier filmen, tijdens de jacht op een steile berg in het noorden van India. Het roofdier rende aan een enorme snelheid de berg af terwijl hij op een steppeschaap jaagde. De prooi maakte geen schijn van kans meer nadat het aan de voet

Lees meer »

Matthijs Verhanneman kan met Roeselare 8ste keer Beker van België winnen en zijn 22ste (!) trofee op zak steken: “Heel Europa kijkt naar het Sportpaleis”

De bekerfinales volleybal in het Antwerpse Sportpaleis luiden zondag een volksverhuizing in. Meer dan 10.000 tickets gingen de deur uit voor de clashes tussen Roeselare en Menen bij de mannen en Asterix Avo en Gent bij de vrouwen. Voor Roeselare-aanvoerder Matthijs Verhanneman (34) zou het de achtste bekerwinst zijn. Pittig detail: de roots van hét clubmonument bij Roeselare liggen in…

Lees meer »

“Hij moest reageren. Voor zijn eigen leven”: goede vriend van uitbater H.Y. (48) reageert op dodelijke schermutseling met inbreker

“Hij kreeg een klap tegen het hoofd van een indringer die iets glimmends bij zich had. Vermoedelijk heeft hij dan zelf ‘iets’ genomen aan de slagersafdeling om zich te beschermen.” Aan het woord is een goede vriend van H.Y. (48), de uitbater van de supermarkt in Houthalen die vrijdagnacht een inbreker doodde tijdens een schermutseling en intussen ook aangehouden is

Lees meer »

Trammuseum in Schepdaal zoekt dringend extra vrijwilligers

Het Trammuseum in Schepdaal, bij Dilbeek, zoekt extra vrijwilligers voor het onthaal en om bezoekers rond te leiden. Het trammuseum wordt steeds populairder. Vorig jaar werd het erkend als industrieel erfgoed en dat leidt tot meer bezoekers, ook uit het buitenland. Daarnaast krijgt het museum wekelijks aanvragen voor fotosessies.

Lees meer »

36 jaar pensioensparen bij de bank of beleggen op de beurs? Onze geldexpert berekent wat het meeste opbrengt

Wie wil beleggen voor zijn pensioen kan zélf een beleggingsportefeuille samenstellen of fiscaal optimaal sparen via een pensioenspaarfonds van de bank. Wat is het interessantst met het oog op je uiteindelijke rendement? En wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Onze geldexpert Pascal Paepen weegt beide mogelijkheden tegen elkaar af. “Aan een ETF is geen fiscaal voordeel verbonden,

Lees meer »

16-jarige jongen die plannen had voor terroristische aanslag opgepakt

Een 16-jarige jongen is afgelopen vrijdag opgepakt omdat hij plannen had voor een terroristische aanslag. Dat is bevestigd door het Leuvense parket. “Er loopt onderzoek nadat info naar voren kwam over een jongen die een terroristische aanslag wou plegen”, zegt persmagistraat Sarah Callewaert. “Momenteel zijn er voorwaarden opgelegd door het jeugdparket.”

Lees meer »