Nieuwsfeed

Definitieve uitspraak in de zaak Reuzegom kan nog even duren volgens Faroek Özgünes: “Kans bestaat dat zaak terug naar Hasselt gaat”

De laatste Reuzegommers komen vandaag nog hun zegje doen in het Antwerpse hof van beroep. Daarna komt ook de familie van Sanda Dia maandag nog aan het woord, maar wanneer mogen we een definitieve uitspraak verwachten? Volgens Faroek Özgünes, die het proces op de voet volgt, kan dat nog wel even op zich laten wachten. Volgens hem bestaat de kans dat de hele zaak terug naar Hasselt gaat.

Krantenkoppen in België

Man dumpt Duitse herder langs de weg: “Harteloos”

Dierenwelzijnsorganisatie Dowdy Ferry Animal Commission heeft een video gedeeld van hoe een hond gedumpt wordt op straat in het Amerikaanse Dallas. Het baasje laadt zijn Duitse herder uit de auto en rijdt zonder om te kijken weg, ondanks dat enkele mensen naar hem roepen. Dowdy Ferry Road is een straat waar heel wat mensen hun ongewenste dieren dumpen: zowel dood

Lees meer »

LIVE. Kijk vanaf 22u exclusief op HLN naar Cage Warriors, groots MMA-event in Londen waar Belg Jan Quaeyhaegens voor cruciale clash staat

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Het wordt vooral uitkijken naar onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ vecht tegen de Italiaan Alberto Ciardo. Een cruciale kamp, want bij winst komt een ticket voor het Ultimate Fighting Championship (UFC) – zeg maar

Lees meer »

Wat zijn de 3 favoriete aandelen van geldexpert Paul D’Hoore? “Dit is voor mij hét steraandeel van de eeuw”

Volgens Paul D’Hoore zijn er niet zo veel bedrijven waarvan je zeker weet dat die de komende tientallen jaren goed zullen presteren. “Ze moeten bestand zijn tegen de grillen van de mode én technologische evoluties moeiteloos kunnen doorstaan.” Toch zijn er drie aandelen waar onze geldexpert het komende decennium en zelfs de komende eeuw grote verwachtingen van heeft: “Naar dit

Lees meer »

Kremlin zet massale desinformatiecampagne op poten voor extreem-rechts in Verenigde Staten

Het Kremlin is bezig met een desinformatiecampagne om de Amerikaanse steun voor Kiev te verzwakken. Dit doen ze met de hulp van conservatieve mediasterren en Republikeinse politici. Dat blijkt uit nieuwe studies. Ze gooien met complottheorieën over biowapenlaboratoria in Oekraïne en proberen rechtse Amerikanen ervan te overtuigen dat Poetin staat voor traditionele waarden, religie, het gezin en de strijd tegen

Lees meer »

Hoger zorgbudget voor 20.000 bewoners woonzorgcentra

Vanaf 1 april 2023 krijgen zo’n 20.000 bewoners in woonzorgcentra een hoger maandelijks zorgbudget. Gemiddeld gaat het om 125 euro extra per maand, voor bewoners met de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO) gaat het om 214 euro per maand extra. Bewoners die nu al recht hebben op het zorgbudget zullen automatisch het hoger bedrag ontvangen. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn

Lees meer »

‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang

Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn vandaag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.

Lees meer »

Matchen van 100 minuten of meer op komst in België? FIFA en regelorgaan IFAB willen dat nationale bonden WK-overtijd volgen: “Vechten tegen het tijdwinnen”

De opvallendste vernieuwing van het WK in Qatar met overtijd van tien minuten of meer kreeg nog geen navolging in de nationale competities zoals in België. Het internationale regelorgaan IFAB en de wereldvoetbalbond FIFA willen dat straks anders zien: zij gaan de bonden aansporen om de WK-regels over blessuretijd over te nemen. Eens zover, zou de impact op de spelers

Lees meer »

Wie kan in Vlaanderen nog huren of kopen? “Zonder eigen inbreng kan slechts 28 procent een klein nieuwbouwappartement kopen”

Dat jonge koppels geen huis meer kunnen kopen zonder hulp van hun ouders en dat een betaalbare, degelijke huurwoning steeds meer onbereikbaar wordt, is intussen een oud zeer. “Maar het opvallende is dat nu ook de middenklasse onder druk komt te staan,” vertelt professor Johan Albrecht (UGent). Hij berekende wie vandaag nog een huur-of koopwoning kan betalen én hoeveel budget

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Zo surreëel dat het zelfs meest ervaren rechercheurs shockeert: hoe twee meisjes (12 en 13) moord op vriendinnetje Luise (12) bekenden

12 en 13 jaar. Zo jong zijn de Duitse meisjes die de moord op Luise – zelf amper 12 jaar oud – hebben bekend. Ze staken hun vriendin neer en lieten ze doodbloeden. Zo surreëel dat het zelfs de meest ervaren rechercheurs choqueert. Al kunnen de kinderen niet strafrechtelijk vervolgd worden. “De zaak laat me sprakeloos achter.” De reconstructie van

Lees meer »

Waalse barones doodgeschoten door schoonzoon

Barones Myriam ­Ullens (71) is doodgeschoten door haar schoonzoon. Dat meldt La ­Dernière Heure en wordt bevestigd door het parket van Waals-Brabant. Nicolas Ullens (58) schoot de vrouw woensdagochtend dood voor haar woning in Ohain. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten.

Lees meer »

Speculatie over lot van Telenet

19:29 Na een vroege koersopstoot bleef het aandeel van de kabel- en telecomgroep Telenet donderdag een hele dag geschorst. Terwijl het bedrijf zich in stilte hult, stijgt de speculatie: doet grootaandeelhou…

Lees meer »