Nieuwsfeed

Delen stadion kan nadelig zijn voor Anderlecht bij Europese loting: Union krijgt voordeel als het return kwartfinale ‘thuis’ in Lotto Park mag spelen

Anderlecht en Union kijken straks uit naar de loting van de kwartfinale van de Europa en Conference League. Dat Anderlecht zijn stadion Europees deelt met Union kan evenwel onaangename gevolgen hebben voor paars-wit. Als Union het thuisvoordeel bij de return geniet, moet Anderlecht automatisch eerst thuis beginnen.

Krantenkoppen in België

Demonstranten hangen met buizen aan elkaar in Jeruzalem

In de Israëlische hoofdstad hebben betogers de weg geblokkeerd naar het kantoor van premier Benjamin Netanyahu. Het is een zoveelste protestactie tegen de omstreden hervormingen die de coalitieregering van de premier wil doorvoeren. De mensen, die met buizen en kettingen aan elkaar hingen, werden opgepakt door de politie. 

Lees meer »

“Basisinkomen kan tot méér armoede leiden”

Een basisinkomen voor iedereen kan in sommige gevallen de armoede vergroten in plaats van verkleinen. Dat is de conclusie van een paper van onderzoekers van het Centrum­ voor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen, waarover De Standaard woensdag bericht.

Lees meer »

“Hij lijkt al bezig met zijn pensioen”: geen centimeter vooruitgang in stikstofdossier, alleen frustratie over Jambon groeit

Het is de week van de waarheid voor het stikstofdossier. Tijdens de krokusvakantie sprak minister-president Jan Jambon wel met de verschillende ministers, maar inhoudelijk werd er geen centimeter vooruitgang geboekt. Zowel CD&V als N-VA zijn nog niet aan ontwapenen toe. Intussen circuleren almaar meer alternatieve scenario’s, zoals het dossier parkeren bij een expertencomité.

Lees meer »

Hoe komt het dat er al witte asperges verkrijgbaar zijn, ook al is het seizoen nog niet gestart? En heeft het witte goud ook ‘last’ van de inflatie?

Ook al is het nog maar half maart en allesbehalve lenteweer, toch zijn er al heel wat witte asperges te koop. Normaal moeten we wachten tot Pasen voor de eerste lading. Hoe komt het dat er nu al verkrijgbaar zijn? En zijn de aperges dit jaar ook duurder door inflatie of niet? Aspergetelers Bert Vercammen en Charlotte Vanderbeken leggen uit.

Lees meer »

1 jaar oorlog | Poetins oorlog maakt van Rusland een paria

In de tweede aflevering van de podcastreeks ‘1 jaar oorlog’ richten we onze blik op Rusland. Poetin had alles tot voor 24 februari onder controle. Iedereen kwam aanschuiven in het Kremlin, zelfs als hij Navalny vergiftigt of de Krim annexeert. Maar hij ging te ver, en het Westen moest wel reageren. Hoe is de situatie in Rusland vandaag?

Lees meer »

Paul Magnette herverkozen als voorzitter PS

Paul Magnette is herverkozen als voorzitter van de Parti Socialiste (PS), de Franstalige socialisten. Hij kreeg 93,5 procent van de stemmen en was de enige kandidaat. Bij de interne verkiezingen was er een participatiegraad van 33,8 procent. Het nieuwe mandaat van Magnette geldt voor vier jaar.

Lees meer »

Nieuwe Scheldebrugbrug in Wetteren komt buiten het centrum

Wetteren heeft beslist dat de nieuwe brug over de Schelde buiten het centrum komt. Die nieuwe brug moet een oplossing bieden voor het verkeersprobleem in de omgeving van de huidige brug die ook in het centrum ligt. De nieuwe brug moet ook hoger zijn dan de huidige om grotere schepen te laten passeren op de Schelde.

Lees meer »