Nieuwsfeed

Dochters Gaston & Leo geëmotioneerd door eerbetoon met boek en musical: “Onze vaders kijken hierboven zeker even trots mee”

Morgen is het dertig jaar geleden dat er door de dood van Leo Martin een einde kwam aan het iconische duo Gaston & Leo. De twee komieken zijn nog niet vergeten: er is een boek verschenen dat als basis zal dienen voor een musical. Hun dochters woonden de lancering van het boek bij: “We zijn oneindig trots.”

Krantenkoppen in België

Poetin komt leider Prigozjin wat tegemoet: ook kritiek op Wagner-groep wordt strafbaar

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn handtekening gezet onder een wetswijziging die “laster” of het “in diskrediet brengen” van vrijwilligers in het leger bestraft. Daardoor wordt niet alleen kritiek op soldaten, maar ook op huurlingen die in Oekraïne gaan vechten streng bestraft. De wet is zaterdag gepubliceerd op het officiële webportaal van de Russische regering. Wie veroordeeld wordt,

Lees meer »

Russische journaliste die live op tv protesteerde tegen oorlog exact één jaar na de feiten: “Ik ben niet bang”

De Russische Marina Ovsjannikova (44) werd exact één jaar geleden wereldberoemd met haar protestactie tegen de Russische invasie in Oekraïne. Ze hield live tijdens een nieuwsuitzending een bord omhoog met daarop de tekst “No war”. In haar boek getiteld ‘No war’, dat onlangs uitkwam, beschrijft ze hoe haar leven sindsdien veranderd is en ze vertelt daarover in een interview.

Lees meer »

Jacques Vermeire over zijn moeilijke strijd tegen darmkanker: “Ik kon zelfs niet alleen naar het toilet gaan”

“Elke keer als je het ziekenhuis binnenkomt voor een onderzoek, is dat lichte stress.” Zaterdag vertelt Jacques Vermeire (71) in een nieuwe aflevering van ‘De Vermeires’ openhartig over zijn gezondheid. De komiek kreeg tien jaar geleden te kampen met kanker. De ziekte waar ook Jacques’ partner Muriel aan is bezweken, na een lang ziektebed en vele bange momenten. “Wat ik

Lees meer »

“Het was afschuwelijk”: MotoGP-coureur breekt kaak en rugwervel bij zware crash, collega’s stellen veiligheid in vraag

MotoGP-coureur Pol Espargaro (31) is bij een zware crash tijdens de training van de Grote Prijs van Portugal gewond geraakt. De Spanjaard heeft onder meer een longkneuzing en diverse breuken, zo maakte de organisator van het evenement bekend. “Het was afschuwelijk”, zei Tech3-teambaas Herve Ponchara na het ongeval. “We hebben soortgelijke crashes gezien die niet goed afliepen.”

Lees meer »

Tijs Vanneste wordt peter van nieuw kinderziekenhuis in Geel: “Geen seconde getwijfeld”

Tijs Vanneste, zanger en tv-gezicht bekend van “De Kemping” en “Meneer Vanneste”, wordt peter van de vernieuwde kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Het kinderziekenhuis zal volledig in het teken staan van de belevingswereld “Planeet Goudgeel” waarbij kinderen ruimtevaarders zijn en terechtkomen op een avontuurlijke plek met allerlei grappige figuurtjes. De werken zijn volop aan de gang en zouden in 2025 klaar

Lees meer »

Wie te lang op eindfactuur energie moet wachten, kan compensatie krijgen: deze leveranciers zijn alvast bereid om te betalen

Nog minstens 20.000 Vlaamse gezinnen wachten nu al maandenlang op de afrekening van hun energiefactuur. Sommige hebben van hun energieleverancier honderden euro’s aan voorschotten tegoed. Testaankoop wil dat zij hiervoor een compensatie krijgen. Welke leveranciers gaan hier ook effectief op in? We staken ons licht op bij ombudsman Energie Eric Houtman. “Eén leverancier biedt 8 euro korting per maand vertraging.”

Lees meer »