Nieuwsfeed

DOOR DE JAREN HEEN. Ambitieuze comedian wordt allround tv-gezicht: de mijlpalen van Bart Cannaerts

Door de jaren heen… Bart Cannaerts.

Krantenkoppen in België

De freinetschool, iets voor jouw kind? Leerkracht en mama vertellen: “Onze kinderen zijn zelfstandige kinderen”

“De grootste misvatting is dat kinderen hier maar hun goesting doen of de hele dag spelletjes spelen.” Leerkracht Florian toont ons hoe een freinetschool echt werkt. Kinderen starten er de dag in ‘de kring’, oefenen er hun softskills en leren er, vrij van heel wat typische schoolregeltjes, zelf hun talenten te ontwikkelen. Mama Kirsten vertelt ook. “Die tientallen toetsen hoeven

Lees meer »

Dassen en treinsporen gaan niet goed samen

Een dassenburcht veroorzaakt in Nederland problemen voor de spoorwegen. Een week lang zullen geen treinen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch. ‘Onlangs was er in Vlaanderen een gelijkaardig incident’, zegt spoorwegbeheerder Infrabel.

Lees meer »

Investeren in een studentenkot: goed idee? “Als de kamer bemeubeld is, betaal je slechts belasting op een deel van de huur”

Studenten zijn dit jaar massaal én vroeger dan ooit op zoek naar een kot voor het volgende academiejaar. In vrijwel alle studentensteden is er een tekort aan kamers. Volgens Paul D’Hoore is het dan ook financieel interessant om in een kot te investeren. Maar hoeveel kost dat? Met welke belastingen moet je rekening houden? Schakel je best een professionele uitbater

Lees meer »

Drie toppolitici over de kracht van TikTok: “Twitter is de riool van Vlaanderen, TikTok is amusant en positief”

Alle Belgische overheidsdiensten, gemeenten en ministers moeten TikTok van hun werktelefoon en -computer bannen. Dat vraagt Staatsveiligheid. Wat zeggen fervente TikTokkers als Conner Rousseau (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Petra De Sutter (Groen) over hun account? Waarom zijn ze zo fanatiek op het medium? “Het is een ideaal middel om extreemrechts te counteren”, aldus Rousseau en De Sutter.

Lees meer »

Kritiek tekort aan geneesmiddelen tegen astma

Er zijn de voorbije maand voor 292 geneesmiddelen tekorten opgedoken, meer dan de 251 die in dezelfde periode na problemen weer beschikbaar werden. Het totale aantal tekorten ligt hoger, wat in sommige gevallen tot problemen bij patiënten leidt. Zeker bij astma zijn de tekorten kritiek.

Lees meer »

Lauren Versnick speelt eerste hoofdrol in Streamz-reeks ‘Déjà Vu’: “De tranen zijn écht, maar vanuit dankbaarheid en geen tristesse”

Haar eerste hoofdrol en meteen all the way. Lauren Versnick (28) leerde voor het nieuwe seizoen van de Streamz-reeks ‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’ cello spelen in amper twee maanden tijd. Zonder enige muzikale achtergrond. “Af en toe knetterde het in mijn bovenkamer”, vertelt de actrice die zich in Los Angeles klaarstoomde voor de rol van Eva, een professionele

Lees meer »

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct af

De hoofdredactie van NOS Sport zet met onmiddellijke ingang een stap terug. Dat meldt de Nederlandse omrooep NOS in een verklaring. Het besluit is “in goed onderling overleg” met de NOS-directie genomen. Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft totdat er een nieuwe hoofdredacteur is.

Lees meer »

KIJK LIVE CAGE WARRIORS. “The belt is coming”: Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out en ruikt titelgevecht bij lichtgewichten

Fan van vechtsporten? Dan zit u vanavond goed bij HLN. Abonnees kunnen hier exclusief en gratis Cage Warriors 150, een groots MMA-gevecht in Londen, bekijken. Onze landgenoot Jan Quaeyhaegens – ‘Q-Bomb’ beet de spits af tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege staat

Lees meer »