Nieuwsfeed

ECB roept raad bijeen over turbulenties op de markt

De Europese Centrale Bank (ECB) roept vrijdag haar raad van toezicht bijeen, na een turbulente week op de financiële markten.

Krantenkoppen in België

KIJK. Strijd om Bachmoet blijft duren: veldhospitaal verzorgt Oekraïense soldaten om hen meteen weer naar front te sturen

De slag om de Oekraïense stad Bachmoet blijft in hevigheid woeden. Elke dag gooien Russische huurlingsoldaten van de Wagner-groep gevangenen en troepen in de strijd om deze symbolische stad te veroveren. Ook Oekraïne laat zich gelden en verzet zich tot het uiterste om deze slag niet te verliezen. Dat zorgt dagelijks voor honderden slachtoffers en tal van gewonden. Terwijl Rusland

Lees meer »

Drugsbaas ‘Bolle Jos’ staat terecht in België: gerechtshof in Luik omgevormd tot versterkte burcht

Het Luikse gerechtshof is vanochtend zwaar beveiligd voor een drugsproces met de Nederlandse drugsbaas ‘Bolle Jos’, Jos Leijdekkers (31) in de hoofdrol. Zijn Belgische criminele organisatie met 37 verdachten, waaronder Antwerpenaars Niels D.C. en Jonas W. en de Waaslander Abdessalem B.A., wordt verdacht van de invoer van tonnen cocaïne, wapenbezit en het opzetten van cannabisplantages. In het Luikse dossier is

Lees meer »

China beweert dat het “illegaal” Amerikaans oorlogsschip heeft verdreven in Zuid-Chinese Zee

Het Chinese leger beweert dat het een Amerikaans oorlogsschip heeft verjaagd nadat het “illegaal” was binnengedrongen in Chinese territoriale wateren. “De strijdkrachten zullen te allen tijde een hoge staat van paraatheid handhaven en alle noodzakelijke maatregelen nemen om de nationale soevereiniteit, veiligheid, vrede en stabiliteit in de Zuid-Chinese Zee te waarborgen”, meldt een woordvoerder van de Chinese marine.

Lees meer »

JOUW MENING. Moeten de beschikbare gegevens van scholen openbaar zijn?

Het ‘Nieuwsblad’ publiceerde vrijdag nooit eerder gepubliceerde gegevens over alle middelbare scholen, gebundeld in een handige tool. Je ziet onder andere hoeveel leerlingen doorstromen naar het hoger onderwijs, hoeveel A-, B-, en C-attesten worden uitgereikt en hoe divers de scholen in jouw buurt zijn. Wat denk jij? Horen die gegevens openbaar en voor iedereen beschikbaar te zijn? Laat het hieronder

Lees meer »

Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavoriet is, maar…”

Europees voetbal kost punten in de competitie. Die stelling kan volgens onze analist Marc Degryse in de vuilbak nu Union, AA Gent en Anderlecht het tegendeel bewijzen. “Het omgekeerde kan even goed: dat een mooi resultaat in Europa je extra energie geeft in eigen land”, zegt hij. Ook de precaire situatie van Club Brugge en het positivisme van Rik De

Lees meer »

Iftar voor lgbti-moslims in Antwerpen afgelast na bedreigingen

Queer Iftar, een evenement voor moslims uit de lgbti-community dat op 31 maart had moeten plaatsvinden in de Antwerpse concertzaal De Roma, gaat niet door. De concertzaal laat via sociale media weten dat die beslissing werd genomen uit veiligheidsoverwegingen. Minister Somers bekijkt of het evenement alsnog kan plaatsvinden.

Lees meer »