Nieuwsfeed

Eenmalige uitgave Joepie al meer dan 30.000 verkocht

De eenmalige terugkeer van het populaire jongerenmagazine Joepie is een groot succes. Op een week tijd zijn al meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De speciale Joepie is een initiatief van HLN ten voordele van de 200 jongerenorganisaties die verbonden zijn met JEZ! Het magazine, met Pommelien Thijs op de cover, is nog tot eind maart te koop in de winkel.

Krantenkoppen in België

Corruptieonderzoek naar ex-politiebaas Glenn Audenaert wordt pas na gerechtelijk verlof gepleit

De zaak rond ex-politiebaas Glenn Audenaert, die na meer dan tien jaar onderzoek, procedurefouten en vertragingen eind vorig jaar verwezen werd naar de strafrechter, wordt pas in september gepleit voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. Audenaert moet zich verantwoorden voor passieve corruptie, witwassen, schending van het beroepsgeheim, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Lees meer »

Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »

Wetstraatwatcher Ivan De Vadder over onwettige pensioenextra’s voor Kamervoorzitters: “Laakbaar gedrag, de vraag is nu of het ook fraude is”

De politiek heeft gisteren geen goede beurt gemaakt, stelt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder vast. Er was de Vlaamse regering die er niet in slaagt in om een stikstofakkoord te bereiken, de discussie over het brugpensioen van ACV-voorzitter Marc Leemans, maar vooral de onthulling dat gewezen Kamervoorzitters Herman De Croo (Open VLD) en Siegfried Bracke (N-VA) onwettig duizenden euro’s bovenop hun

Lees meer »

Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels geven ja-woord in ‘Familie’: “Maar trouwen in het echt hoeft voor mij niet”

“Net als een echt getrouwd koppel, kibbelen en bekvechten wij ook op de set.” Ondanks de vele donkere wolken boven de relatie van Benny en Samira in ‘Familie’, is hun geplande trouwfeest nu toch eindelijk daar. Een scène die niet evident te spelen is, geven Roel Vanderstukken en Belinda Voorspoels toe. In een dubbelinterview weiden ze uit over hun visie

Lees meer »

Controversiële influencer Andrew Tate vrijgelaten uit Roemeense gevangenis

De woordvoerder van Tate heeft in een verklaring bekendgemaakt dat Andrew en zijn broer Tristan vrijgelaten zijn uit de gevangenis in Roemenië. Ze hebben allebei huisarrest gekregen, dat schrijft het Britse ‘Sky News’. Vorige week bepaalde het hof in de Roemeense hoofdstad nog dat de twee in afwachting van hun rechtszaak tot zeker eind april in de cel moeten blijven.

Lees meer »

Evenepoel knuffelt na tweede ritzege in Catalonië met Oumi en… eindwinnaar Roglic: “We komen beter overeen dan de buitenwereld denkt”

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Catalonië afgesloten met een tweede ritzege. De wereldkampioen deed in Barcelona nog een ultieme poging om leider Primoz Roglic te onttronen, maar de Sloveen schreef het eindklassement op zijn naam. Die andere jonge Belg, Cian Uijtdebroeks, werd knap negende in het eindklassement van zijn eerste WorldTour-rittenkoers.

Lees meer »

LIVE UK OPEN. “En nu knallen tegen Van Gerwen”: kan Dimitri Van den Bergh in halve finale ‘Mighty Mike’ wel het vuur aan de schenen leggen?

De UK Open is aan de slotdag toe, te beginnen met de kwartfinales. Daarin pakte Dimitri Van den Bergh tegen de 56-jarige Richie Burnett uit met een onemanshow. Onze landgenoot haalde een constant niveau en liep meteen tot 4-0 uit om zijn Welshe prooi vervolgens niet meer los te laten. 10-2, alsjeblieft. De loting voor de halve finales in het

Lees meer »

OPROEP. Huurt u met plezier een appartement of huis?

Wanneer het over het huren van een woning gaat, horen we vaak huurders die het doen uit noodzaak en eigenlijk veel liever een eigen woning zouden kopen. Voor een artikel in HLN zijn we nu op zoek naar mensen die wél met een plezier een woning huren, en geen eigen huis of appartement (meer) hoeven te bezitten.

Lees meer »