Nieuwsfeed

Eerste Belg ooit loopt hardste ultramarathon ter wereld uit

06:56 Als eerste Belg ooit haalde Karel Sabbe gisteren de finish van de Barkley Marathons, de legendarische ultraloop in de bossen van het Amerikaanse Tennessee. Slechts twee andere lopers haalden dit jaar …

Krantenkoppen in België

Koning Charles charmeert Duitsers met zijn Britse humor (in het Duits)

De Britse koning Charles heeft woensdag zijn beste Duits bovengehaald tijdens een toespraak in het Bellevue Palace in Berlijn. De koning en zijn echtgenote, koningin-gemalin Camilla, waren uitgenodigd op een staatsbanket georganiseerd door de Duitse president Frank-Walter Steinmeier. Hij maakte verschillende grappen en prees de band tussen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.  

Lees meer »

“Had hij record nú al verbroken, zou z’n leven maar saai worden”: Guardiola reageert met kwinkslag op vijf (!) goals van Haaland, die City naar CL-kwartfinale knalt

De matchbal graaide hij razendsnel mee. Erling Haaland knalde Manchester City eigenhandig naar de kwartfinales van de Champions League met vijf (!) doelpunten. Kevin De Bruyne plaatste in het slot het orgelpunt op de 7-0-zege. Erling zelf had z’n coach aan de rust verteld dat hij een dubbele hattrick – eentje voor en eentje na rust – wel zag zitten.

Lees meer »

Humza Yousaf volgt Nicola Strugeon op als premier van Schotland

In Schotland is Humza Yousaf verkozen als nieuwe partijleider van de Scottish National Party. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid Nicola Sturgeon opvolgen als premier van Schotland. Hij wordt de eerste Schotse premier van kleur én de eerste premier in West-Europa die moslim is. Yousaf zou Sturgeons beleid voortzetten en pleit zoals zijn voorganger voor de onafhankelijkheid van Schotland.

Lees meer »

Twee ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na klopjacht in Mexico

In Mexico zijn twee van de vier ontvoerde Amerikanen dood aangetroffen na een grote klopjacht. De andere twee zijn levend teruggevonden. De groep Amerikaanse vrienden trok vorige week van South-Carolina naar Mexico, waar een van hen een medische ingreep had gepland. Volgens de FBI werd de groep "in een wagen gesleurd en meegenomen door gewapende mannen".

Lees meer »

Deze recyclerende douche verbruikt 75% minder water én 66% minder energie

Water is een kostbaar goed en het besef groeit dat we er spaarzaam mee moeten omspringen. Waterbesparende kranen in de badkamer geraken dan ook stilaan ingeburgerd en het is slechts een kwestie van tijd voor ook de echt duurzame douche zijn intrede doet. Fabrikant Grohe ontwikkelde met de Everstream immers een model dat 75% minder water en 66% minder energie

Lees meer »