Nieuwsfeed

Er was al zeven jaar niemand meer gefinisht: zo straf is de prestatie van Karel Sabbe 

160 kilometer, af te werken binnen tweeënhalve dag. Er was al sinds 2017 niemand meer gefinisht, maar Karel Sabbe deed het wel. De West-Vlaamse tandarts slaagde in zijn derde poging – vorig jaar werd hij door de politie uit de wedstrijd gehaald toen hij hallucinerend tegen een vuilniszak praatte. Om maar te zeggen: niet voor mensen als u en ik, zo’n tochtje.

Krantenkoppen in België

Ruth Beeckmans speelt eerste grote fictierol in vijf jaar tijd: “Ook na grootste tegenslagen probeer ik te blijven lachen”

“Niets zo leuk als zo’n gigantische camion besturen.” Na haar job als Cupido in ‘Verliefd, Verloofd, Getrouwd in 24u’ toont Ruth Beeckmans (40) zich opnieuw van haar meest menslievende kant. Als vrachtwagenchauffeur Erika komt ze in ‘Aller/Retour’ namelijk in contact met transmigrant Idy. Een rol waarmee Ruth – na ‘Rosie & Moussa’ uit 2018 – demonstreert dat ze ook het

Lees meer »

“Ze heeft mijn leven kapotgemaakt”: Britse (22) takelt zichzelf toe met hamer om mannen te kunnen beschuldigen van verkrachting

Een Britse vrouw is veroordeeld tot 8,5 jaar cel omdat ze wilde doen geloven dat ze het slachtoffer geworden was van meedogenloze pooiers. Om haar verhaal kracht bij te zetten, had Eleanor Williams (22) zichzelf onder meer toegetakeld met een hamer. De mannen die ze viseerde, komen gebroken uit deze zaak. Drie onder hen zouden zelfs een zelfmoordpoging ondernomen hebben.

Lees meer »

Aan het front in Bachmoet: ‘Het ziet er niet goed uit voor ons’

Fotograaf Gert Jochems trok vorige week door het oosten van Oekraïne. Op donderdag 23 februari was hij in Bachmoet, waar het Oekraïense leger zich met hand en tand verweert tegen de Russische aanvallen. Volgens president Zelenski is de toestand er, bijna een week later, ‘almaar lastiger’. En dat leken de overgebleven inwoners vorige week al te beseffen. 

Lees meer »

Oost-Vlaamse deputatie schiet provinciewissel van Zwijndrecht definitief af

De provincie Oost-Vlaanderen zal woensdag de plannen voor een provinciewissel van het Antwerpse Zwijndrecht definitief naar de prullenmand verwijzen. Vorige maand kwam het idee nog ter sprake in de provincieraad. Oppositiepartij Vooruit zag toen voordelen in het verleggen van de provinciegrens. Maar eerste gedeputeerde Kurt Moens (N-VA) heeft de motie toen verdaagd en zal bij de provincieraad woensdag voorstellen om

Lees meer »

Financial Times: “BlackRock denkt aan overname Credit Suisse”

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock, een van de grootste aandeelhouders van Credit Suisse, denkt na over een bod op de geplaagde Zwitserse bank. Dat meldt de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. Die geven aan dat BlackRock daarmee een overname door de Zwitserse bank UBS wil voorkomen. Eerder meldde dezelfde krant al dat UBS gesprekken voert met Credit Suisse

Lees meer »

Football Talk. Genk-middenvelder Castro komt met schrik vrij: geen gebroken ruggenwervel – Jérémy Doku valt opnieuw geblesseerd uit

Meer schrik dan schade bij Nicolas Castro. De Argentijn van Racing Genk viel zondag in de Limburgse derby in voor Bilal El Khannouss en moest vrijwel meteen het veld verlaten. STVV-speler Mory Konaté had zijn knie in de rug van de middenvelder geplant. Castro moest meteen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Er werd gevreesd voor een gebroken ruggenwervel, waardoor hij

Lees meer »