Nieuwsfeed

Euronext Brussel: bankenzorgen nemen weer de bovenhand

13:13 De beurzen hebben het moeilijk om verder te herstellen. De bezorgdheid om het lot van Credit Suisse blijft groot. Elia geniet van een nieuw koopadvies, Bekaert van een hoger koersdoel.

Krantenkoppen in België

Waarom waakzaamheid geboden blijft, ondanks enorme daling van transmigranten aan onze kust: “Nee, de strijd is niet gestreden”

Het aantal aangetroffen transmigranten dat via ons land – veelal de haven van Zeebrugge – de oversteek probeerde probeerde maken richting Groot-Brittannië, is de laatste vijf jaar met 90 procent gedaald. “Maar de problematiek is niet verdwenen, en onze aandacht mag niet verslappen”, leggen bevoegd minister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en procureur Frank Demeester uit. Ze wijzen ook aan

Lees meer »

DE INSIDER: “Ik snap dat niet alle scholen blij zijn met onze Onderwijzer”

De Onderwijzer – de tool van het Nieuwsblad waarmee je prestaties van een middelbare school kan checken – wordt niet overal op gejuich onthaald. “Die gegevens zijn nochtans openbaar”, zegt onderwijsjournalist Jens Vancaeneghem in onze dagelijkse podcast ‘De Insider’. “Maar vroeger bleef een slecht presterende school in Vlaanderen vaak onder de radar. Nu krijgen ouders er wel zicht op.”

Lees meer »

Dina Tersago en Tom De Cock zijn nieuwe ambassadeurs van Pleegzorg Vlaanderen: “Zoveel kinderen hebben nood aan een stabiele thuis”

Dina Tersago en Tom De Cock zijn samen het nieuwe uithangbord van Pleegzorg Vlaanderen. Om pleegzorg bekender te maken. In de hoop nieuwe pleegzorgers aan te trekken. Dat is nodig. In Vlaanderen wachten 1.000 kinderen op een pleeggezin. Bij De Cock gaat het ook verder dan ambassadeurschap. Hij is zelf pleegzorger van een peuter. “Als je zo’n kind in zijn

Lees meer »

GBL topt belang Pernod Ricard wat af

19:20 De Frère-holding GBL heeft het belang in de Franse drankenspecialist Pernod Ricard teruggebracht tot 6,7 procent. Daarbij zakte ook de deelneming in de zalmproducent Mowi. De private-equityportefeuill…

Lees meer »

Pro-Oekraïense groep wordt genoemd als uitvoerder van aanslag op Nord Stream-gaspijpleidingen: wat weten we nu zeker en wat niet?

Wie saboteerde de Nord Stream-gaspijplijnen? Amerikaanse inlichtingendiensten en Duitse media wijzen naar een pro-Oekraïense actiegroep, volgens de Amerikaanse journalist Seymour Hersh waren het dan weer de Amerikanen zelf. Terwijl data-onderzoek steeds meer gaten boort in het verhaal van Hersh, blijft de aanslag op de gaspijpleiding in de Baltische zee grotendeels gehuld in mysterie. Wat weten we intussen? En welke beweringen

Lees meer »

Nieuwe trajectcontroles zonder aankondigend verkeersbord goed voor 2.000 boetes in één gemeente: “Dit zijn pesterijen”

Enkele maanden geleden installeerde de gemeente Boortmeerbeek op verschillende punten trajectcontroles, zonder aankondigend verkeersbord in elke zone. En de bestuurders hebben het geweten, want inmiddels werden al 2.000 (!) boetes uitgedeeld. “Dit zijn pesterijen”, zegt oppositieraadslid Bert Meulemans (CD&V), die hekelt dat er “geen duidelijke informatiecampagne aan voorafging”.

Lees meer »