Nieuwsfeed

FOD Justitie stelt stad Herentals gerust over loods voor opslag van wapens en drugs: “Kan op veilige manier gebeuren”

Het stadsbestuur van Herentals heeft antwoorden gekregen op de vele vragen over de plannen van de Federale Overheidsdienst (FOD) Justitie om in een loods aan de Geelseweg springstoffen op te slaan. De FOD heeft daarvoor een vergunning aangevraagd en dat zorgt voor ongerustheid bij buurtbewoners.

Krantenkoppen in België

Een kwart minder duiven in Genk dankzij anticonceptievoeder

In Genk is de bestrijding van de duivenoverlast een succes. Een jaar geleden begon de stad op twee plaatsen met het geven van anticonceptievoeder en daardoor is het aantal duiven met een kwart afgenomen. Genk roept zijn inwoners wel op om duiven niet te voederen want dat doorkruist de aanpak van de stad.

Lees meer »

“La Liga is verloren”: ondanks sterke Courtois wint Barcelona ultiem de Clásico, Guardiola op eretribune met weduwe van Johan Cruijff

Barcelona heeft Real Madrid met 2-1 verslagen. Een doelpunt van invaller Kessié in de absolute slotfase legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Courtois speelde een puike partij en had enkele knappe reddingen in huis, maar dat mocht voor ‘de Koninklijke’ helaas niet baten. “We zullen tot het einde blijven vechten, maar je moet eerlijk zijn: La Liga is verloren”,

Lees meer »

Gary Lineker presenteert ‘Match of the Day’ (voorlopig?) niet meer na kritiek op Brits asielbeleid, BBC excuseert zich voor beperkt aanbod

Gary Lineker presenteert niet langer het voetbalprogramma ‘Match of the Day’ tot er een akkoord is bereikt over zijn gebruik van sociale media. Dat heeft de BBC bekendgemaakt. De Engelse voetbalpresentator bekritiseerde recent op Twitter het nieuwe asielbeleid van de Britse regering. Collega’s en ex-voetballers Alan Shearer en Ian Wright besloten daarop om niet aan te schuiven in ‘Match of

Lees meer »

Op stap in Kampenhout, waar containerdorp voor 400 asielzoekers zou komen in… beschermd natuurgebied: “Heeft De Moor nu echt geen vijf minuten nagedacht?”

Een containerdorp voor 400 asielzoekers in Kampenhout: de beslissing van staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) is ’s ochtends nog niet goed genomen, of er klinkt al protest. Maar heeft ze haar huiswerk wel goed gemaakt? Het domein van de federale politie ligt namelijk in een natuurgebied en moet er wijken voor natuurherstel, zo besliste Vlaams milieuminister Zuhal Demir (N-VA). En

Lees meer »

Prinses Madeleine van Zweden zwicht onder kritiek en keert terug uit Florida: “Ze rukt kinderen weg uit veilige omgeving”

“Ze ontvlucht haar koninklijke plichten.” De Zweden portretteren haar als een luie prinses en het Zweedse hof is haar non-stop verhuizingen naar het buitenland beu: prinses Madeleine (41) krijgt bakken kritiek over zich heen. In het verleden heeft de prinses – ondanks alle commentaar – altijd precies gedaan wat ze wou, maar nu lijkt Madeleine toch te buigen naar de

Lees meer »

Meer dan frietjes en chocolade: 8 verrassende producten die in België gemaakt worden. “Deze kaas wint internationaal veel prijzen”

Wie aan Belgische foodproducten denkt, komt al snel uit bij bier, wafels, chocolade of frietjes. Toch zit er veel meer in ons land dan je denkt. Volgens Tony Le Duc van Terroir.be zijn Belgische streekproducten aan een revival bezig. “Driekwart van de producenten zijn jonge mensen tussen de 25 en 35 jaar”, vertelt hij. Welke producten zijn aan een opmars

Lees meer »

Defensie bevordert (eindelijk) weer vrouw tot generaal-majoor

Voor het eerst in drie jaar is er weer een vrouwelijke tweesterrengeneraal, benoemd bij Defensie. Het gaat om generaal-majoor An-Roos De Potter. Ze gaat de Koninklijke Militaire School leiden. Er zijn ook zes generaals bevorderd tot driesterrengeneraals of luitenant-generaal. Nog nooit zijn er zoveel bevorderingen tot driesterrengeneraals geweest. Dat komt omdat heel wat van de oudere generaals de komende maanden

Lees meer »

KIJK. Vrouw deelt video van haar man en zoontje die “aan het spelen” zijn, maar dan staat kinderbescherming plots voor de deur

Savannah Gemblin, een Amerikaanse influencer, is in een storm van kritiek terechtgekomen na een opvallende TikTok-video van haar kind. Op de beelden is te zien hoe haar anderhalfjarige zoon in plastic folie is gewikkeld. Haar man duwt lachend het kind, dat zich niet kan bewegen of verzetten, in het rond. “De enige oplossing voor een stoute baby”, klinkt het.

Lees meer »