Nieuwsfeed

Gaslek voor de deur, bommetje in gerechtszaal: verdediging wil dat dossier over Armeense tennismaffia grondig wordt herwerkt

Vandaag ging het proces rond een Armeense bende die het resultaat zo’n 400 tenniswedstrijden vervalste van start. Er mag vanmorgen dan wel een gaslek voor het gerechtsgebouw geweest zijn, de echte ontploffing veroorzaakte advocaat Walter Van Steenbrugge. Hij noemde het dossier ‘une poubelle’ en vroeg dat het werd herwerkt. Volgende week beslist de rechtbank of dat inderdaad moet.

Krantenkoppen in België

Drie maanden na haar hersenbloeding: gezondheidstoestand Thaise prinses Bajrakitiyabha blijft een raadsel

Al drie maanden ligt de Thaise Bajrakitiyabha Narendira Debyavati (44) in coma, maar over haar gezondheidstoestand wordt met geen woord gerept. Niemand die weet of ze nog leeft of overleden is. De onzekerheid weegt zwaar door in Thailand, want Bajrakitiyabha was de gedoodverfde favoriet om haar vader, koning Vajiralongkorn, op te volgen. “Veel Thai geloven dat ze zuiver koninklijk bloed

Lees meer »

Gouverneur van Bali doet voorstel om scooters te verbieden voor toeristen

Wayan Koster, de gouverneur van Bali, wil dat buitenlandse toeristen geen scooter meer mogen huren op het Indonesische eiland. Zonder T-shirt, helm of zelfs rijbewijs hoor je niet op een scooter volgens de gouverneur. Er worden te veel verkeersovertredingen gemaakt door toeristen, klinkt het. Op sociale media is alvast discussie ontstaan over het voorstel.

Lees meer »

Rijzende ster Aimé Claeys uit ‘1985′: “De makers moesten me tegenhouden om niet té ver te gaan”

De goed onthaalde fictiereeks ‘1985′, waarvan vanavond de laatste aflevering wordt uitgezonden, weet wekelijks meer dan een miljoen Vlamingen aan de buis te kluisteren. Daarin valt Aimé Claeys (27) op, de beloftevolle acteur die de rol van rijkswachter Franky speelt. Iets waar hij veel voor over had. Een uitgebreid interview over zijn achtergrond, de reactie op z’n rol en z’n

Lees meer »

Ook Brusselse ambtenaren mogen binnenkort wellicht niet meer op TikTok

De federale en Vlaamse overheid verbiedt TikTok op al zijn diensttoestellen. Voor Brussel is er nog geen definitieve beslissing, maar het is "zeer waarschijnlijk" dat ook hier het advies van de Nationale Veiligheidsraad gevolgd zal worden. Aanstaande vrijdag komen de Brusselse ministers hierover samen om de details te bespreken. Ook de politie Brussel Hoofdstad-Elsene, die als eerste korps van het

Lees meer »

KIJK. Nederlandse sportjournaliste getuigt over seksuele intimidatie bij NOS: “Het was makkelijker mij te doen zwijgen dan het systeem aan te pakken”

In de Nederlandse talkshow ‘Jinek’ getuigde sportjournaliste en ex-wielrenner Marijn de Vries over de seksuele intimidatie waar ze mee te maken kreeg toen ze op de sportredactie van NOS werkte. Een column die de journaliste schreef voor NRC ontketende enorm veel reacties, nu onthult ze hoe haar het zwijgen werd opgelegd nadat ze sprak over wat er gebeurde.

Lees meer »