Nieuwsfeed

Geen forfait, wel een rematch: Charleroi-Mechelen wordt dan toch herspeeld

De match tussen Charleroi-Mechelen, die stopgezet werd door het wangedrag van enkele Charleroi-supporters, wordt dan toch vanaf de eerste minuut herspeeld. Aanvankelijk werd gedacht dat het duel zou uitdraaien op forfaitcijfers in het voordeel van Mechelen, maar daar heeft de Disciplinaire Raad van de Pro League ander over beslist. Er komt wel degelijk een rematch, maar wel een achter gesloten deuren.

Krantenkoppen in België

Brits ziekenhuis maakt zware fout: baby Nailah overlijdt nadat artsen ernstige darmaandoening verwarren met melkallergie

Een ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk heeft opnieuw een zware medische fout begaan. Een aantal jaar geleden overleed de twee maand oude baby Nailah Ally nadat artsen van het East Surrey-ziekenhuis een verkeerde diagnose hadden gesteld. De dokters verwarden de ernstige darmaandoening waaraan de baby leed met een melkallergie. Nailah kreeg bijgevolg niet de juiste behandeling en overleed niet veel

Lees meer »

KIJK. Spectaculair, maar is het wel veilig? Drone zoeft wel héél dicht bij Tourwinnaar Jonas Vingegaard tijdens tijdrit

Drones vinden steeds meer hun weg naar het wielrennen. Ook in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño vlogen de toestellen afgelopen weekend rond de oren van de renners – zowel tijdens de voorlaatste bergrit als tijdens de afsluitende tijdrit. Vooral Tourwinnaar Jonas Vingegaard werd geviseerd. De Deen werd wel heel dicht en zelfs frontaal in beeld genomen. Het doet vragen

Lees meer »

Wat doet het podium met Lewis Capaldi, die Tourette heeft? “Optreden lokt niet noodzakelijk meer tics uit”

Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi staat vanavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Hij experimenteert tijdens deze tournee met een speciaal horloge, dat zijn tics veroorzaakt door het syndroom van Gilles de la Tourette beter moet controleren. "Een experimentele maar interessante behandeling, al heeft Capaldi niet per se meer last van zijn tics op het podium dan daarnaast", zegt neuroloog Chris van

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Vlaams boegbeeld voor wie de politiek te hard werd: Vic Anciaux (91) overleden. “De N-VA doet niets voor Vlaanderen. Dat stoort mij zeer”

Vic Anciaux, boegbeeld van de Volksunie, is overleden op 91-jarige leeftijd. Hij was voorvechter van Vlaamse rechten, maar vooral sociaal geëngageerd. “Dat kwam voort uit een gevoel van vernedering”, zei hij. Anciaux was vader van zeven kinderen, van wie er vijf ook in de politiek gingen, én een van de weinige politici die een gastrol in Thuis scoorden. Dit is

Lees meer »

Hoe kon Roglic met ongeschoren benen iedereen naar huis fietsen? “Het is spuwen in het gezicht van de concurrentie”

Het peloton van de Italiaanse rittenwedstrijd Tirreno-Adriatico lachte zich de afgelopen dagen een breuk met Primoz Roglic. De ploegmaat van Wout van Aert bij Jumbo-Visma had zijn benen niet geschoren, als enige, en dat vonden zijn collega’s hilarisch. En ook wel wat onverstandig, want iedereen in dat wereldje wéét dat gladde benen sneller zijn. Helaas, ze dwalen, zegt professor aerodynamica

Lees meer »

Speelt hij nu een minder seizoen of niet? Statistieken spreken in het voordeel van Vanaken: “Misschien zijn jullie wat te streng voor Hans”

Hans Vanaken (30) lijkt bezig aan een minder seizoen in de Jupiler Pro League. Perceptie is realiteit – of toch niet? Want de statistieken tonen een ander beeld. Een inschatting, met de stem van een man die de dubbele Gouden Schoen van Club Brugge goed kent: Ivan Leko. “Hans stevent weer af op een ‘double-double’ in doelpunten en assists. Waarom

Lees meer »

Erhan Demirci over comedybenefieten voor 12-12: “We lachen niet met de ramp, moppen over de geldinzameling kunnen wel”

Komiek Erhan Demirci organiseert zondag en maandag de laatste twee van in totaal vijf comedybenefieten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hij schenkt de opbrengst van die shows, met negen komieken per avond, integraal weg. Humor is wel degelijk een goede manier om geld in te zamelen na zo’n grote menselijke ramp, vindt Demirci, al is

Lees meer »

LIVE. “Geen enkele ouder hoort zijn kind te begraven”: Proces over dood Sanda Dia (20) start in Antwerps hof van beroep, 18 leden van Reuzegom staan terecht

Het proces tegen 18 leden van de voormalige Leuvense studentenclub Reuzegom hervat maandagochtend. Dat gebeurt in het Antwerpse hof van beroep. De rechtszaak – die vorig jaar in Hasselt was begonnen – werd in april stilgelegd, omdat de voorzitster vond dat ze niet kon oordelen over het volledige doopritueel. De eerste twee dagen zullen de burgerlijke partijen aan het woord

Lees meer »

Vakbonden gaan actievoeren tegen besparingen aan de UGent

De vakbonden bereiden zich voor op acties tegen de besparingsplannen van de leiding van de UGent. Volgende week buigt de raad van bestuur van de Gentse universiteit zich over een kerntakennota waarin ruim 22 miljoen euro bespaard zou worden. De universiteit moet het ook met minder personeel doen, wat de bonden niet zien zitten. Ze zullen aan het rectoraat protesteren

Lees meer »