Nieuwsfeed

Genetisch bewijs gevonden: wasbeerhond gaf mensheid coronavirus

.

Krantenkoppen in België

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Waarom vapen steeds meer jongeren? “Mij maak je niet wijs dat al die kleurtjes en smaken er zijn om verstokte rokers te helpen met stoppen”

Het aantal jongeren die regelmatig vapen, is verdubbeld sinds 2019. Wegwerpvapes in flashy kleurtjes en exotische smaken zijn razend populair bij tieners, maar hoe kan dat, aangezien de verkoop ervan verboden is onder de 18 jaar? “De tabakslobby is erin geslaagd het muffe imago van sigaretten in een jong en fruitig jasje te steken”, zegt Suzanne Gabriëls van Stichting tegen

Lees meer »

KIJK. Nederlandse sportjournaliste getuigt over seksuele intimidatie bij NOS: “Het was makkelijker mij te doen zwijgen dan het systeem aan te pakken”

In de Nederlandse talkshow ‘Jinek’ getuigde sportjournaliste en ex-wielrenner Marijn de Vries over de seksuele intimidatie waar ze mee te maken kreeg toen ze op de sportredactie van NOS werkte. Een column die de journaliste schreef voor NRC ontketende enorm veel reacties, nu onthult ze hoe haar het zwijgen werd opgelegd nadat ze sprak over wat er gebeurde.

Lees meer »

Heeft Filip Dewinter aan Russische media gezegd dat er NAVO-kernwapens in Oost-Europa staan? “Verkeerd begrepen door journalist” 

Volgens het Russische staatspersagentschap Ria Novosti heeft politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang) in een interview toegegeven dat de NAVO kernwapens in Oost-Europa stockeert. "Dat heb ik nooit beweerd", zegt Dewinter die door de Russen als "nucleair expert" wordt opgevoerd. Het zou gaan om een telefonisch gesprek met een Brusselse journalist die van oorsprong Franstalig is.

Lees meer »

LIVE EK INDOOR. Zinderende 800 meter in de maak: zowel Thiam, nog steeds aan de leiding, als Sulek mogen nog dromen van wereldrecord

Nafi Thiam en Noor Vidts werken vandaag op het EK indooratletiek in Istanboel hun hele vijfkamp af en hopen Team Belgium de eerste medailles te schenken. Thiam staat na de voorlaatste discipline – het verspringen – stevig aan de leiding én heeft nog zicht op het wereldrecord. Daarvoor moet ze vanavond op de afsluitende 800m wel een persoonlijk record vestigen.

Lees meer »

De blauwbloezen

16:44 Goed betalende industriejobs. Daar pakt elke Amerikaanse president graag mee uit. Voor Joe Biden zal een goed jobrapport vandaag naadloos overgaan in een moeilijk gesprek met Commissievoorzitter Ursul…

Lees meer »

Aantal gevallen van tuberculose stijgt wereldwijd, in België telt men 875 nieuwe besmettingen: “En 4 op de 10 geschatte gevallen wordt nièt gevonden”

Tuberculose of tbc is op dit moment covid aan het verdringen als de dodelijkste infectieziekte ter wereld en ook in België wordt een stijging opgetekend. Daarvoor waarschuwt de Damiaanactie naar aanleiding van Wereldtuberculosedag vandaag. Hoe raak je besmet? Hoe ziek word je? Prof. Pascal Van Bleyenbergh (UZ Leuven) zet alles voor ons op een rijtje. “Tuberculose is hier relatief zeldzaam,

Lees meer »