Nieuwsfeed

Geraak je niet binnen bij Hof van Cleve of The Jane? “Met deze tip maak je last minute nog 75% kans op een tafeltje”

Maandag maakte Michelin de sterrenrestaurants van 2023 bekend. Wie nu een tafeltje wil boeken bij één van die horecazaken is niet alleen. “We zagen een gigapiek in reservaties”, vertelt Dirk Gypen, CEO van reservatieplatform Resengo. “We gingen van zo’n 100 couverts per dag in de week ervoor plots naar 1.340.” Hoe krijg je dan zo’n felbegeerd tafeltje te pakken? En moet je daar lang voor wachten? Dirk Gypen en Gitte Geunes van Zilte (***) delen 5 tips.

Krantenkoppen in België

“Ik kan niks meer slapen en eten”: Oekraïense soldaat openhartig over trauma’s na bloederige strijd in Bachmoet

Oekraïense soldaten die de stad Bachmoet verdedigen in de bloederige strijd tegen Rusland hebben tegenover ‘Kyiv Independent’ onthuld dat ze de dood in de ogen hebben gekeken en kampen met trauma’s. “Toen we hoorden dat we in Bachmoet moesten vechten, wisten we allemaal dat we waarschijnlijk zouden sterven”, aldus soldaat Volodymyr tegen de krant. “Velen van ons zijn overleden, anderen

Lees meer »

Auto afgekeurd? Niet alle gebreken moeten meteen hersteld worden

De klachten over lange wachtrijen bij autokeuringscentra blijven zich opstapelen. Dat kan zo niet langer, vindt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). Daarom zullen eigenaars van een afgekeurde auto hun herkeuring een jaar kunnen uitstellen. “Voorwaarde is wel dat het gebrek geen invloed heeft op de verkeersveiligheid.”

Lees meer »

LIVE UK OPEN. “En nu knallen tegen Van Gerwen”: kan Dimitri Van den Bergh in halve finale ‘Mighty Mike’ wel het vuur aan de schenen leggen?

De UK Open is aan de slotdag toe, te beginnen met de kwartfinales. Daarin pakte Dimitri Van den Bergh tegen de 56-jarige Richie Burnett uit met een onemanshow. Onze landgenoot haalde een constant niveau en liep meteen tot 4-0 uit om zijn Welshe prooi vervolgens niet meer los te laten. 10-2, alsjeblieft. De loting voor de halve finales in het

Lees meer »

“Niet alleen de dikte van je kussen, ook het materiaal ervan kan je nachtrust verstoren”: zo kies je het perfecte hoofdkussen

Eén op drie Belgen kampt met slaapproblemen. Vaak denkt men dan aan een andere matras voor een betere nachtrust, maar ook de keuze van jouw hoofdkussen heeft invloed op je slaapkwaliteit. Neuroloog en slaapexpert Inge Declercq (UZA) legt uit wat de gevolgen zijn van een verkeerd hoofdkussen en hoe je het perfecte kussen kunt vinden. “Je lichaam verandert, en dus

Lees meer »

Bieke Ilegems en Erik Goossens staan tegenover elkaar in nieuw theaterstuk ‘Assisen V: De pizzamoord’

Na vier theatervoorstellingen, drie online edities én een nog lopende interactieve tv-reeks, verschijnt er vanaf 19 mei een nieuwe vijfde assisenzaak ten tonele: de pizzamoord. Niemand minder dan Erik Goossens (55) staat als procureur lijnrecht tegenover zijn vrouw, Bieke Ilegems (51), die de rol van advocate op zich neemt. Zoals vanouds, fungeert het publiek als volksjury. Is de beklaagde schuldig

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

DE PELOTONPRONO. Jasper Philipsen kijkt uit naar Milaan-Sanremo: “Op de Poggio zal het prijs zijn, de rest zal sprinten voor een ereplaats”

Het klassieke wielervoorjaar is terug en dan kan ‘De Pelotonprono’ niet achterblijven. Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Jasper Philipsen kijkt voor Milaan-Sanremo in zijn glazen bol. “Op de Poggio zal het prijs zijn.”

Lees meer »

Tijd tikt weg voor TikTok in VS

20:04 Shou Zi Chew, de CEO van de filmpjesapp TikTok, wordt donderdag in het Amerikaanse parlement gesommeerd om de politici gerust te stellen. De kans lijkt evenwel klein dat hij nog veel harten kan winnen…

Lees meer »