Nieuwsfeed

Google: “Veel telefoons te hacken door fout in modem Samsung, waaronder populaire Galaxy-modellen”

Veel mobiele telefoons van onder meer Samsung, Google en Vivo en ook auto’s die gebruikmaken van modems van Samsung, kunnen worden overgenomen door hackers. Dat melden onderzoekers van Google, die stellen dat de hackers daarvoor alleen maar het telefoonnummer van een toestel hoeven te weten. Onder meer de populaire Samsung Galaxy S22 is kwetsbaar.

Krantenkoppen in België

Vlaanderen zoekt hulpverleners voor gezinshuizen

Vlaanderen wil de komende twee jaar 40 gezinshuizen opstarten met samen 123 opvangplaatsen. In die gezinshuizen worden kinderen en jongeren door een professionele hulpverlener opgevangen binnen een gezinscontext. Veertien gezinshuizen in Oost-Vlaanderen bijten de spits af en gaan op zoek naar zorgprofessionals die gezinshouder willen worden. Dat melden het Agentschap Opgroeien en Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Lees meer »

LIVE. Zaak Sanda Dia: “’Een zot, bruut jaar? Die debiele speech heb ik zelfs nooit uitgesproken”: nog 11 Reuzegommers krijgen de kans om zich te verdedigen

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

Tijd om weer over te schakelen op zomerbanden

Mobiliteitsfederatie Traxio roept automobilisten op om hun winterbanden te vervangen door zomerbanden, nu de temperaturen in stijgende lijn gaan. “Bij warmere temperaturen slijten winterbanden immers niet alleen sneller dan zomerbanden maar ze presteren ook minder goed, en dat al vanaf temperaturen boven 7 graden Celsius”, aldus Traxio.

Lees meer »

Recordbrekende sneeuwval in Californië: man ploetert door metershoog doolhof van sneeuw om oprit te verlaten

De Amerikaanse staat Californië gaat momenteel gebukt onder een dik pak sneeuw. Afgelopen week viel er een recordhoeveelheid sneeuw en doken de temperaturen er dagenlang diep onder het vriespunt. De bekende heuvels van Hollywood kregen een wit laagje. Hogerop in de staat zijn heel wat dorpen volledig dichtgesneeuwd. Volgens de autoriteiten kan het tot een week duren eer de sneeuw

Lees meer »

Een op vier gezinnen of alleenstaanden heeft zonnepanelen

In Vlaanderen heeft een op de vier gezinnen of alleenstaanden zonnepanelen. Dat blijkt uit  cijfers van het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) die minister van Energie Zuhal Demir heeft bekendgemaakt. Vlaanderen heeft intussen de kaap van 5.000 megawatt (MW) aan geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen overschreden. Daarvan zijn de gezinnen goed voor 65 procent of omgerekend 3.273 MW.

Lees meer »